İHA yolcu uçağını teğet geçti

Japonya'dan Yeni Zelanda'ya giden bir yolcu uçağının inişi sırasında yürekler ağza geldi, uçaktaki 278 kişi büyük tehlike atlattı.

İHA yolcu uçağını teğet geçti
İHA yolcu uçağını teğet geçti
GİRİŞ 28.03.2018 09:29 GÜNCELLEME 28.03.2018 09:31

Yeni Zelanda Hava Yolları (Air New Zealand), Tokyo-Auckland seferini yapan bir yolcu uçağına inişi sırasında 5 metre kadar yaklaştığını duyurdu.

Radyo Yeni Zelanda'da yer alan habere göre, Japonya'nın başkenti Tokyo'dan havalanan ve Auckland havalimanına iniş yapan NZ92 sefer sayılı yolcu uçağındaki 278 yolcu ve mürettebatı büyük tehlike atlattı.

 

Uçağın pilotları manevra yapma imkanı olmayan bir noktada insansız hava aracını fark etti. Yeni Zelanda Hava Yolları  yöneticisi David Morgan, uçağın motoru tarafından yutulacak drone'un ciddi bir risk oluşturacağını belirterek "NZ92, pazar günü ciddi bir olaydan sadece birkaç metre uzaktaydı. Pilotlar uçağı, kaçış manevrasının mümkün olmadığı bir noktada gördü" dedi.

Havayolu şirketi, izinsiz şekilde insansız hava aracı uçuran kişilere ağır ceza verilmesini istiyor. Drone tehlikesine karşı çağrıları desteklediklerini ifade eden Sivil HavacılıkDirektörü Graeme Harris de, gelecek aylarda bir dijital medya kampanyası yürütüleceğini açıkladı.
  
Yeni Zelanda'daki mevcut yasalara göre sivil havacılık kurallarını ihlal eden insansız hava aracı kullanıcılarına 5 bin dolara (3 bin 600 Amerikan doları) kadar para cezası uygulanıyor. Ayrıca drone kullanıcılarının araçlarını havaalanlarından dört kilometre uzakta uçurmaları gerekiyor.

Auckland havalimanında 6 Mart'ta insansız hava aracının tespit edilmesi üzerine hava trafiği yaklaşık 30 dakika durdurulmuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap