İngiltere, Rus uçağını köpekle aradı

Rusya ile İngiltere arasında patlak veren eski Rus ajanı Sergey Skripal’in Salisbury’de zehirlenmesiyle ilgili kriz olanca şiddetiyle sürüyor. Karşılıklı diplomat sınır dışı etme kararlarının ardından krizi derinleştirecek bir başka gelişme de sivil havacılık alanında yaşandı.

İngiltere, Rus uçağını köpekle aradı
İngiltere, Rus uçağını köpekle aradı
GİRİŞ 01.04.2018 09:21 GÜNCELLEME 01.04.2018 09:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

PİLOT ANLATIYOR

Önceki gün Moskova’dan Londra’ya uçan Rus Aeroflot Havayolları’na ait yolcu uçağının İngiliz güvenlik güçleri tarafından köpeklerle aranması Rusya’nın tepkisini çekti. Rus yolcu uçağının pilotu Vitaliy Mitrofanov, RİA ajansına yaptığı açıklamada “Londra’daki Heathrow havalimanına inişimizden birkaç dakika sonra 4-5 görevli köpeklerle uçağın kapısına dayandı. Arama yapacaklarını belirterek  uçağı terk etmemizi istediler. Herhangi tutanak olmaksızın yapılmak istenen aramaya itiraz ettim. Beni kokpite kapatarak uçakta yaklaşık 7 dakika devam eden arama yaptılar” dedi.

Bunun üzerine Rusya Dışişleri tekrar devreye girerek Londra’ya nota verdi ve niye böyle bir aramaya ihtiyaç duyulduğunu sordu. Rusya Ulaştırma Bakanlığı, benzer önlemlerin İngiliz havayolu şirketlerine karşı da alınabileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR 2
  • konyali 6 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi kefereler
    Cevapla
  • Rusya 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile yakınlaşma zamnai...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi