Çipras'tan krizi tırmandıracak Türkiye çağrısı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesi ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan krizlerle ilgili konuştu.

Çipras'tan krizi tırmandıracak Türkiye çağrısı
Çipras'tan krizi tırmandıracak Türkiye çağrısı
GİRİŞ 03.04.2018 12:44 GÜNCELLEME 25.05.2018 17:02
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Çipras, "Türkiye provokasyonlarını sıklaştırdı, ilişkileri bozuyor" ifadelerini kullandı. Çipras, dış politikadaki sorunların çözümlenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Çipras, Türkiye'yi 'çıkmaz sokak taktiklerini' bırakmaya çağırdıklarını belirtirken, tutuklanan iki Yunan askerinin serbest bırakılmasının bir iyi niyet göstergesi olabileceğini söyledi.

 

 

DIŞİŞLERİ DÜN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dün, Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'ın "2 askeri siyasi amaç için kullanıyorlar" ifadesine sert tepki göstermişti. Yapılan açıklamada, "Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan ifadelerini kınıyoruz" denilmişti.

TÜRKİYE'YE KARŞI GİDEREK DÜŞEN BİR ÜSLUP

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan iki Yunan askeri hakkında yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerin, Yunan makamlarının, Türkiye'ye karşı seviyesi giderek düşen bir üslup kullanmaya başladığını ortaya koyduğuna dikkat çekilmişti.

YORUMLAR 127
  • E.G 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan neredeyse artık Almanya'ya ya ait bir ülke..Adamlar o kadar para verdiler..Tabii ki Almanların horozluğunu yapacak..Sanki Almanya'yı hele hele Yunanistan'ı dikkate alan varmış gibi..
    Cevapla
  • Sefa 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbecileri siz gönderseydiniz biz sizin iyi niyetinizi anlayacaktık. Ama siz başkasından beklediğinizi kendiniz yapmadınız. Hem sizdeki darbeciler hem bizdeki Yunan Askerleri bizim aleyhimize çalışıyor. Siz bizim aleyhimize çalışanlara yardım ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Ekrem 36 6 yıl önce Şikayet Et
    Ege'deki oniki adalar Türkmilletinindir .yunanlara haçlılar gazveriyor Ege'yi yunan içdenizi yapmak zihniyeti devam ediyor . Size yedirmezler alçak yunanlar. Senönce batı trakyadaki soydaşlarımızın hak hürriyetlerini ver . Kurtuluş Savaşı'ndan sonra yapılan anlaşma uy.eyalçak Yunan.
    Cevapla
  • tepki 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan sizin iyi niyetinizi yerim!
    Cevapla
  • uyarı 6 yıl önce Şikayet Et
    Çipiras ahınız gitmiş vahanız kalmış. O arkandakilere güvenme İzmir işgalinde de onlar arkanızdaydı. Sen Türkiye ile ittifak yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması