Oğlunu 20 yıl kafese koyan adam yakalandı

Japonya'da zihinsel engelli olduğu gerekçesiyle oğlunu kafeste 20 yıldan fazla hapsettiği ileri sürülen baba gözaltına alındı.

Oğlunu 20 yıl kafese koyan adam yakalandı
Oğlunu 20 yıl kafese koyan adam yakalandı
GİRİŞ 08.04.2018 13:30 GÜNCELLEME 08.04.2018 13:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Japonya'da Yoşitane Yamasaki isimli 73 yaşındaki adam, oğlunu, Sanda şehrindeki evinin yanında prefabrik bir kulübede, 1 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğindeki ahşap kafeste 20 yıldan fazla hapsettiği şüphesiyle gözaltına alındı.

Yamasaki'nin eşine, ölmeden önce hemşirelik bakımı sağlayan yerel bir görevlinin, ocak ayında, durumu yetkililere bildirmesi üzerine harekete geçen polisin konuyla ilgili inceleme başlattığı açıklandı.

Gözaltına alınan Yamasaki'nin, yetkililere, hastalığı nedeniyle şiddete başvurduğu iddiasıyla, yaklaşık 16 yaşından bu yana kilitlediği oğluna her gün yemek verdiğini ve gün aşırı banyo yapmasına izin verdiğini söylediği kaydedildi.

Yaşlı adamın şimdi 42 yaşında olan oğlunun, omurgasının eğrilmesi dışında sağlık durumunun iyi olduğu ve yetkililer tarafından sosyal yardım tesisine gönderildiği açıklandı.

YORUMLAR 4
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde keyfi için kimse koymaz.. Yalnız kaldığında kendine ve ortama zarar vermesin diye korumaya almıştır. Japonya gibi gelişmiş biryerde devlet bakımı yokmu acaba.. Açlık sınırındaki insanlar çaresiz olup işe gittiğinde bakımı ile ilgilenemediği için bu yönteme başvurmuştur..
    Cevapla
  • Hilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Zihinsel engelli genç eğer saldırgan değilse, Böyle birşey kesinlikle zulüm olur. Allah Allah
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu bir zulüm ve acı bir görüntü bir baba böyle olamaz, fakat baba belki evladına gücü yetmediği için böyle yapmıştır bilemeyiz
    Cevapla
  • ehli sünnet 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm gerçekten böyle anne babaları bulup süreceksin vahşi ve ıssız bir adaya orada geberip gitsinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma