Rus savaş gemileri savaş pozisyonuna geçti!

ABD ile Batılı müttefiklerinin Suriye’yi her an vurması beklenirken, Rusya da hazırlıklarına devam ediyor. Önceki güne kadar Suriye’deki Tartus Deniz Üssü'nde demirlemiş duran Rus savaş gemilerinin çarşamba günü açık denize çıktıkları gözlendi.

Rus savaş gemileri savaş pozisyonuna geçti!
Rus savaş gemileri savaş pozisyonuna geçti!
GİRİŞ 12.04.2018 11:25 GÜNCELLEME 12.04.2018 16:11
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Uydu görüntüleme şirketi Image Satellite Internacional’ın paylaştığı görüntülere göre, Rus savaş gemileri Suriye’deki Tartus limanında bulunan üsten ayrıldı.

OLASI SALDIRI

Image Satellite Internacional, Facebook’ta Rus savaş gemilerinin Tartus limanından ayrıldığının görüldüğü uydu görüntülerini yayınladı. Açıklamada, üste olmayan gemilerin olası saldırılar için denize konuşlandırılmış olabileceği ve üste yalnızca bir Kilo sınıfı denizaltının kaldığı aktarıldı.

Böylece 11 Nisan akşamı itibarıyla 5-6 Rus savaş gemisiyle bir denizaltının Suriye karasuları çevresinde savaş nöbeti tutmaya başladığı doğrulanmış oldu.

 

HAZIRLIK İŞARETİ

ABD müdahalesine ikinci hazırlık işareti olarak Şam rejiminin elindeki tüm savaş uçaklarını farklı noktalardan Rusya kontrolündeki Lazkiye bölgesindeki Hmeymim Hava Üssü'ne taşıması oldu. Esed rejiminin elinde 40 civarında Rus yapımı savaş uçağı bulunduğu tahmin ediliyor. Uçakların Hmeymim Üssü'ne aktarılması “ABD, Rus üssünü vurmaya kalkışmaz” hesabıyla yapıldığı dile getiriliyor.

RUSYA'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA

Rus Milletvekili yaptığı açıklamada "Gemilerimiz güvenlik için  Tartus'tan ayrıldı" ifadelerini kullandı

 

YORUMLAR 19
  • ABDULHAKİM 6 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR MÜSLÜMANLARIN UNUTMAMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSU; KÜFRÜN TEK MİLLET OLUŞU. BUNLAR NE KADAR DA BİRBİRLRİNE DİŞLERİNİ GÖSTERSELER DE BİRBİRLERİNİ ISIRMAYACAKLARI AŞİKARDIR. İSLAM ALEMİNİN UYANIK OLMASI LAZIm.
    Cevapla
  • muhtar 6 yıl önce Şikayet Et
    1 ve 2. dünya savaşları veya Arjantin- İngiltere savaşı??? Bunlar kendi aralarında öldüresiye savaşırlar. Zaten binlerce yıl savaştılar. Ayeti yerli yersiz delil yapmayın. Sizin söylediğinizi tarih yalanlıyor. Küfrün tek millet oluşu, onların hangi türde kafir olursa olsun, türüne bakılmaksızın kafirler zümresine dahil olacağına işaret eder. Kardeş olacaklarına değil
    Cevapla
  • Olası 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha yeni basladı tahminim sudurki yakında çinde akdenize gelecek herkez gelecek sanírım kimkime dumduma az kaldı...
    Cevapla
  • gözcü 6 yıl önce Şikayet Et
    desene dumduma ARMAGEDONA az kaldi
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımız bi konuşmasında ne dedi ABD ye sıkı yorsa rusyaya saldır demişti çok dogru çünki bunların ki boş laf kesinlikle saldıramaz hani abd koreye vurdum ha vurucum ha ne oldu boş
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyanında, abdninde, esadında mazlumlara zulüm eden bütün zalimlerinde ALLAH belasını versin.
    Cevapla
  • geliyorlar 6 yıl önce Şikayet Et
    iran dikkat, arap koalisyonu uçakları peş peşe dün geceden beri kıbrısa iniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı