Gazze sınırında Büyük Dönüş katliamı

Gazze'nin İsrail sınırında 5 noktada protesto gösterileri yapmak için toplanan Filistinlilere İsrail askeri ateş açtı. Gerçek mermilerle açılan ateşle 113 kişi yaralandı.

GİRİŞ 13.04.2018 14:04 GÜNCELLEME 13.04.2018 17:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Üçüncü haftasına giren Büyük Dönüş protestoları dahilinde bugün Filisitin'in çeşitli bölgelerinden Gazze'nin 5 ayrı noktasında toplanan Filistinliler, İsrail ordusunun saldırısıyla karşı karşıya kaldı. gerçek mermi ile açılan ateş sonucu 113 gösterici yaralandı.

GAZETECİLER KASTEN HEDEF ALINIYOR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Han Yunus sınırındaki eylemleri takip eden Filistinli foto muhabiri Muhammed el-Heccar'ı yaraladı.

Heccar'ın ayağından ve omuzundan yaralandığı ifade edildi. 

KIZILAY ÇADIRINI HEDEF ALDILAR

İsrail güçlerinin ayrıca Gazze'de “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nün yapıldığı bölgede bulunan bir tıbbi malzeme çadırına göz yaşartıcı gaz atması sonucu 10 Kızılay görevlisinin yaralandığı ifade edildi. 

BAYRAK CUMASI

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde 3. haftaya girildi. Gösterilerin 3. cuması Bayrak günü ilan edildi. Filistinliler Bayrak Günü'nde İsrail Bayraklarını yakıp Filistin bayrakları dalgalandırıyor.

SUUDİ PRENS'İN POSTERİ ATEŞE VERİLDİ

Gösterilerde İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Liberman, ABD başkanı Trump ile Suudi Veliaht prens Muhammed bin Selman'ın resminin yer aldığı poster ateşe verildi.

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamındaabluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. 

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

30 Mart'tan bu yana devam eden gösterilerde İsrail keskin nişancılarının ateş açması sonucu 33 Filistinli şehit oldu, birçoğu gerçek mermiyle vurulan 3 binden fazla Filistinli yaralandı.

Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.

 

 

YORUMLAR 5
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah İsraillileri, bu gecenin yüzü suyu, hürmetine, perişan etsin, türküde, bu mahluklar ın, üstüne, muzaffer kılsın,vesile kılsın.
    Cevapla
  • şubatlı 5 yıl önce Şikayet Et
    umarım ALLAHTAN bu siyonistler kendi kanlarında bogulur ve bogulmaları yakındır çünkü zülmün en üst düzeyindeler zalımlıkları BAŞLARINI YESİN inşallah
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi kahruperişan etsin eyyy yahudiler eyy zındıklar Rabbim bu mübarek gecenin hürmeti için dualarımızı kabul etsin
    Cevapla
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden silahınız, önderiniz ve gücünüz yok? Ölümüne cesaretinizi neden galibiyetle taçlandıramıyorsunuz? Keskin nişancıları bulun. Öldürün. Silahlarını alın. Siz de onları öldürün. Onlar, silahsız olduğunuz için size saldırıyor. Sizde silah olsa kaçacak delik ararlar. Yeter artık.
    Cevapla
  • Erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ıslah olmak istemeyen zalimleri kahreyle zelil eyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar