NATO'dan ilk açıklama: Harekatı destekliyoruz

NATO, ABD ile İngiltere ve Fransa'nın, Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesiyle ilgili hedeflerini vurmaya başlamasını desteklediğini bildirdi.

GİRİŞ 14.04.2018 07:45 GÜNCELLEME 14.04.2018 10:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, ABD ile İngiltere ve Fransa'nın Beşşar Esed'in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik saldırısını desteklediğini belirterek, "Bu saldırı rejimin Suriye halkına tekrar kimyasal saldırı düzenleme gücünü zayıflatacaktır." ifadesini kullandı.

AÇIK BİR İHLAL

Müttefiklerin daha önce de rejimin Suriye'de kimyasal silah kullanmasını kınadığını hatırlatan Stoltenberg, bu tür saldırıların uluslararası kuralların ve anlaşmaların açık bir ihlali olduğunu kaydetti.

 

 

Stoltenberg, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kimyasal silahların kullanılması kabul edilemez ve sorumlular hesap vermelidir. NATO, kimyasal silahların kullanımını uluslararası barışa bir tehdit olarak görmektedir ve Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne (CWC) bağlı kalınması önem arz etmektedir."

YORUMLAR 21
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tam desdek ABD olursa. 7 senedir nerdeydiniz HINZIRLAR.
    Cevapla
  • HAKİM 5 yıl önce Şikayet Et
    NATO böyle harekata karışamazki .NATO üyesi olan ülkelerin savunmasında boy gösterebilir.Yorum yapabilir.NATO sözcüsünün bu davranışını taraflı ve illagal görüyorum.......Taraflı göz yumuyor.......
    Cevapla
  • muammer guler 5 yıl önce Şikayet Et
    FIlistin de hergun masum insanlar yaralaniyor oluyorlarken neredesin nato yahudi kopeklerinin esiri olmaktan ne zaman kurtulacaksiniz sadeve kinayip olumleri izlemeyemi devam edeceksiniz
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika ne derse emredersiniz!
    Cevapla
  • Selami Ucar 5 yıl önce Şikayet Et
    Nato ve bm 5 ülkeden oluşsun. Diğer ülkeler figüran. Adamlar 100 sene önce olduğu gibi gene bu bölgeleri paylaşmak istiyorlar. Herkesin derdi enerji. Orada kullanılan kimyasal silahın menşeisi büyük ihtimal bu 5 ülke içerisinden çıkacaktır. Bu Fransa her operasyonda görev alıyor. Fitili gene Libya' da olduğu gibi bunların üzerinden ateşlediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar