Rusya'nın Suriye tasarısı reddedildi

Rusya'nın, BMGK'de ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki hava saldırılarının kınanmasını istediği tasarı kabul edilmedi.

Rusya'nın Suriye tasarısı reddedildi
Rusya'nın Suriye tasarısı reddedildi
GİRİŞ 14.04.2018 21:12 GÜNCELLEME 14.04.2018 21:17
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın talebiyle ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'de rejimin kimyasal silah tesislerine yönelik hava saldırısı düzenlemesi üzerine acil toplandı.

Rusya, ''ABD ve müttefiklerinin uluslararası hukuku ihlal ettiği'' gerekçesiyle ABD, İngiltere ve Fransa'nın kınanmasını istediği karar tasarısını konseyde oylamaya sundu.

Rusya'nın tasarısı, 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nde gerekli olan 9 ülkenin desteğini alamadığı için kabul edilmedi.

SADECE 2 ÜLKE DESTEK VERDİ

 

 

Rusya'nın tasarısına sadece Çin ve Bolivya destek verdi. Tasarıya ABD, İngiltere, Fransa, İsveç, Polonya, Fildişi Sahili, Kuveyt ve Hollanda karşı çıktı.

Konseyin geçici üyelerinden Peru, Kazakistan, Etiyopya ve Ekvator Ginesi ise çekimser kaldı.

YORUMLAR 25
  • zekai 6 yıl önce Şikayet Et
    hayirli günler,Ben böyle bir tiyatro görmedim,Kafirler ve musrikler numara yapiyor,önceden anlasip bos binalari bombaliyorlar sonrada reklam yapiyorlar,uyan ey müslüman birlig ol hesabini hesap gününe göre yap ozaman Allah cc yardim eder Allah cc yardim ederse baska yardimciya ihtiyac yok.
    Cevapla
  • kcelik 6 yıl önce Şikayet Et
    bu karışıklık İnşallah Mehdi Hz. gelişi içindir. bölge muslumanlari icin sabir ve dua edelim. ulkemiz icin okuyup calisalim uretelim vesselâm.
    Cevapla
  • kasım 6 yıl önce Şikayet Et
    bir gün 5 daimi ülkede anlayacak ki dünya 5 den büyükmüş.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    safliğa bak hele ya BM dediğin zaten abd, ingiltere, fransa dan ibaret ve saldiriyi yapan da bunlar. şu ruslarda hiç akil yok
    Cevapla
  • AYYILDIZ 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu nasıl bm ya 5 tane adam ne derse o diğer ülkeler figüran mı film mi çeviriyoruz nedir eğer bu 5 ülke yönetecekse diğer ülkeler evlerine dağılın .abd, çakalları fransa ingiliz emirlerine girdikleri israil finosu tek dertleri israile bir şey olmasın .esed sen milleti kurşunla öldür ama kimyasalla değil demeye getiriyorlar bu nasıl bir edepsizliktir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'