Fransa'nın YPG'ye destek olmasının nedeni

YPG'nin kontrolündeki bölgelerde yakalanan Fransız pasaportlu DEAŞ'lı teröristlerin durumu YPG ile Fransız hükümeti arasında sorun olmaya başladı.

Fransa'nın YPG'ye destek olmasının nedeni
Fransa'nın YPG'ye destek olmasının nedeni
GİRİŞ 15.04.2018 09:59 GÜNCELLEME 15.04.2018 10:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG'nin elinde bulunan Fransa vatandaşı 700 DEAŞ'lı teröristin nerede yargılanacakları ve ülkeye geri alınıp alınmaması Fransa'da sık sık tartışma konusu oluyor.

FRANSA GERİ İSTEMİYOR

Fransa söz konusu teröristleri geri almak yerine yakalandıkları yer olan Suriye'de yargılanmalarını istiyor.

YPG TEHDİT EDİYOR

Ancak terör örgütü YPG'nin yargılama gibi bir mekanizması bulunmadığı için DEAŞ'lı teröristlere bakmak zorunda. Bu durumdan dolayı elinde koz olan YPG, son zamanlarda Fransız hükümetini sıkıştırmaya başladı.

Bakım maliyetini bahane eden YPG, Fransız hükümetinden yardımlarını artırmasını istiyor. Aksi takdir de DEAŞ'lı teröristleri ülkelerine geri göndermekle tehdit ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili 'Suriye gibi egemen bir ülkede işgali asla desteklemeyeceğiz' ifadelerini kullandıktan bir hafta sonra Elysee Sarayında YPG'li teröristlerle görüşme yapmıştı.

YORUMLAR 5
  • Rotterdam 5 yıl önce Şikayet Et
    Sirf o sebeb degildir istemedikleri. Bence baska foyalari cikar ortaya diye korkuyor fransizlar. Sirf o sebeb olsaydi, bunu firsata cevirip Turkiyeyle isbirligi yapabilirdi mesela. Kokten cozum olurdu ayni Firat Kalkani zeytin dali harekati gibi. Muttefiklik bunu gerektirirdi. Kagit ustunde muttefik ama pkk ya dokunmuyor fransiz. Hepsi ayni firildak
    Cevapla
  • çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    teröre destek veren ülkelere yönetimine güvenilmez haniderler ya kanı bozuk olabilir herşey olabilir bunlardan diye düşünüyorum yalancılar işlerine geldigi gibi davranıyorlar
    Cevapla
  • Isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Veledi zina faşist Fransa devleti
    Cevapla
  • yaşar dede. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa milletinin sözleri ne güven olmaz bir över ler bir söverler bunlar kanı bozuk bir millet.
    Cevapla
  • Turkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin topunuzun Allah belasını versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!