Gazzelilerin yarıdan fazlası yoksul

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde halkın yarıdan fazlasının yoksulluk sınırının altında yaşadığı bildirildi.

Gazzelilerin yarıdan fazlası yoksul
Gazzelilerin yarıdan fazlası yoksul
GİRİŞ 15.04.2018 15:45 GÜNCELLEME 15.04.2018 16:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Filistin Merkezi İstatistik Bürosu'nun (PCBS) hazırladığı 2017 yılı  raporuna göre, Gazze'de yaşayan yaklaşık 2 milyon kişinin yarıdan fazlası  yoksullukla mücadele ediyor.

Filistin genelinde yüzde 29,2 olan "yoksulluk" oranı, işgal altındaki  Batı Şeria'da yaklaşık yüzde 14, Gazze'de ise yüzde 53'ü buluyor. 

 

 

Filistinlilerin yüzde 16,8'inin "aşırı yoksul" olduğu belirtilen  rapora göre,  2011'e oranla geçen yıl yoksulluk oranı yüzde 13 artarken, aşırı  yoksulluk oranı ise yüzde 30 arttı. 

Raporda ayrıca, Batı Şeria'ya göre Gazze'deki yoksulluk oranının 4  kat, aşırı yoksulluk oranının ise 6 kat daha fazla olduğu aktarıldı.

Uzmanlar, Gazze'deki yoksulluğun başlıca nedeni olarak 2006'dan bu  yana devam eden İsrail ablukasının yol açtığı üretim krizi ve yerel sektördeki  durgunluğu gösteriyor.

Filistin'de 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından  İsrail, Gazze Şeridi'ne kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı.  Uluslararası tepkilere rağmen Gazze'ye yönelik abluka aralıksız devam  ediyor.  

YORUMLAR 13
  • Menderes 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir il israil denen terör devleti, sonradan geliyo güçleniyo Müslümanlara eziyet ediyo şimdiye kadar neredeydi bizim Müslümanlar, her zamanki gibi yeyip içip yan gelip yatmışız.Adamlarda çalışıp güçlenip başımıza bela oldu.Uyu Müslüman uyu.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu zülüm İSRAİL den ziyade Müslüman olan Mısır ,ı iflah etmeyecektir onlarda varlık için de yokluk yaşayacaklar Gazzeye uyguladıkları Ambargo dan dolayı iflah olmayacaklar
    Cevapla
  • Savaşcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözde müslüman petrol şeyhleri hani nerede
    Cevapla
  • Erzurum 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM senden başka kimseye muhtaç etme kardeşlerimizi. Amin.
    Cevapla
  • Erzurum 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen yardımcıları ol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!