Türkmen Cephesi adayına bombalı saldırı: 1 ölü

Kerkük Türkmen Cephesi Partisi seçim adayı Ammar Kahya'ya bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı.

Türkmen Cephesi adayına bombalı saldırı: 1 ölü
Türkmen Cephesi adayına bombalı saldırı: 1 ölü
GİRİŞ 15.04.2018 21:16 GÜNCELLEME 15.04.2018 21:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

12 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Irak Genel seçimleri öncesi Kerkük kentinde Türkmen Cephesi Partisi adına seçime katılacak olan Ammar Kahya'ya bombalı saldırı düzenlendi.

Elvasiti semtinde park halinde terk edilen bomba yüklü araç, seçim adayı Ammar Kahya'nın konvoyu geçerken patladı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, aralarında Ammar Kahya'nın 2 korumasının da bulunduğu 9 kişi de yaralandı. Saldırıda yaralananlar çevredeki hastanelere kaldırılırken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Olay yerine gelen Kerkük Belde Polis Müdürü Yarbay Hadi Bekirrıcam, vatandaşlardan herhangi bir şüpheli araç fark etmeleri halinde vakit kaybetmeden polise haber vermelerini istedi.

Kerkük polis basın sorumlusu Afrasyav Kamil ise saldırı sonrası basına verdiği açıklamada, "Tüm seçim adaylarını uyarıyorum, bu süreçte terör örgütlerinin hedefi olmamak için çok dikkatli davranmalılar" şeklinde konuştu

YORUMLAR 1
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük'te Türkmen liderlere yapılan ilk saldırı değil. Devlet büyüklerimiz ilgilenmeli ve bu işleri yapan itleri indirmeli. Yoksa Türkmen lider kalmayacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi