Macron, Başörtüsü tartışmasına noktayı koydu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Birlik içinde olmak istiyorsak, din ve inanç hürriyetini kabul etmek zorundayız. Fransa'da başörtüsüne saygı gösterilmeli" dedi.

Macron, Başörtüsü tartışmasına noktayı koydu
Macron, Başörtüsü tartışmasına noktayı koydu
GİRİŞ 16.04.2018 12:15 GÜNCELLEME 16.04.2018 12:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BFMTV ve Mediapart tarafından canlı yayınlanan özel programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İNANÇ HÜRRİYETİNİ KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ"

Ülkede Müslümanlar ve başörtüsü konulu bir soruya yanıt veren Macron, İslam dininin özellikle göçler ve nüfus hareketlilikleri sonrası Fransa'da yaygınlaştığını söyledi. Bugün 4,5 - 6 milyon Müslüman Fransız vatandaşının olduğunu dile getiren Macron, "Öncelikle bu din Fransa için yeni sayılır. Tarihte Fransa'nın Katolik, Protestan ve Yahudilik ile ilişkisi vardı. Çok sayıda yurttaşımız bu yeni olgudan korkuyor. Birlik içinde olmak istiyorsak, din ve inanç hürriyetini kabul etmek zorundayız." dedi.

BAŞÖRTÜSÜNE SAYGI DUYUYOR

"Başörtülü bir kadınla karşılaştığınız zaman ne hissediyorsunuz?" şeklindeki soruya Macron, "Saygı duyuyorum" cevabını verdi. Macron, Fransa'da buna saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"TOPLUM LAİK DEĞİLDİR"

Fransa'da başörtüsü yasağını getirecek bir yasal düzenleme taraftarı olmadığını kaydeden Macron, İslam dini ile geleneksel Fransız yaşam biçiminin farklılıklarına değindi.

Macron Fransa'da bir dönem tartışma konusu olan başörtülü annelerin çocuklarıyla okul gezilerine ve faaliyetlerine katılmalarına ilişkin, "Eğer vatandaşsalar, okulda görevli veya çalışan değilseler örtülerini takabilirler çünkü okul laiktir, toplum laik değildir." dedi.

YORUMLAR 8
  • diriliş 5 yıl önce Şikayet Et
    haydin bakalim bismillah.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    demekki,insan değil,devlet laik olurmuş..rahmetli Erbakan hocamızın ruhu şaad olsun.. cehapeliler,okusunlar biraz..laikiz laikiz diye gezmesinler )))
    Cevapla
  • Semih 5 yıl önce Şikayet Et
    bakalim yarin kararini degiştirmez ise merkelde aynisini söylüyordu . zaten ülkeyi yöneten bunlar degil .
    Cevapla
  • nokta-sız 5 yıl önce Şikayet Et
    laf salatasına yeni kavram kargaşaları getirerek devam. çalışanmış da, değilselermiş de vs. insan değiller mi kardeşim? başörtüsü takınca veya takmayınca androide mi dönüşüyor bu insanlar? öyle bir saçmalıyorsunuz ki kendiniz bile izah edemiyor ve işin içinden çıkamıyorsunuz.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihnyetine bile bukadar hassasiyet yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı