İran: Operasyonun amacı 3 ülkenin arasını açmak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’nin Suriye operasyonuna ilişkin, “ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye’ye gerçekleştiren saldırının en temel hedeflerinden biri Astana garantörleri İran, Türkiye ve Rusya’nın arasını açmak” dedi.

GİRİŞ 16.04.2018 14:50 GÜNCELLEME 16.04.2018 17:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’nin Suriye’ye karşı askeri kararının hedefinde Astana sürecenin olduğunu belirten Kasımi, “ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye’ye gerçekleştiren mantık dışı saldırının en temel hedeflerinden biri Astana garantörleri İran, Türkiye ve Rusya’nın arasını açmak” açıklamasında bulundu. 

ABD ASTANA SÜRECİNDEN RAHATSIZ

 

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasimi, ABD’nin Astana sürecinden memnun olmadığını belirterek, söz konusu saldırının Astana garantörleri olan İran, Türkiye ve Rusya’nın stratejik işbirliğini etkilemeyeceğini dile getirdi. Kasımi, “İran boşuna çabalıyor zira İran, Türkiye ve Rusya’nın terörizme karşı mücadelede ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yardımındaki stratejik işbirliği, var olan tüm ihtilaflara rağmen devam edecektir” diye konuştu. 

Behram Kasımi açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Amerika’nın müdahaleci tavırlarının en önemli nedenlerinden biri ABD’nin Astana sürecinde bulunmayışıdır. Açık olan şu ki Amerika bu durumdan oldukça rahatsız ve kızgın. Zira, dünyanın gündeminde olan en büyük krizlerden birinin çözüm sürecinde bulunmuyor.” 

İSARAİL'iN SALDIRILARI CEVAPSIZ KALMAYACAK

İsrail'in Suriye'deki T-4 askeri üssüne düzenlediği ve bazı İran askerlerinin de ölümüne neden olan saldırıya ilişkin ise Kasımi, şunları kaydetti: "İsrail'in bölgedeki Müslümanlara ve özellikle Suriye halkına yönelik düşmanca saldırıları devam ediyor. Uzun vadede de olsa bu gibi saldırılar cevapsız kalmayacaktır."

 

YORUMLAR 7
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar abd nin yanındayız dedi neyin kafasın ı yaşıyorsunuzz
    Cevapla
  • Berk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu üç ülke çin pakistan da ekleyelim karşımızda kimse duramaz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum.iran,Rusya ve Türkiye samimi olup sıkı durmalılar.bunların amacı bu üç ülkeyi ayrıştırmak.bu oyuna düşmemek lazım.burada Rusya gerekeni yapmalı askeri güç olarak.hatta daha da ileri giderek abd haricindeki Fransız veya İngiliz unsurlarını vurup göz dağını vermeli.tepki ölçmeli.
    Cevapla
  • Kassam 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle o zaman sırf şii olduğu için müsamma gösterdiğiniz zalim esadı desteklemeyi bırakın
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakma iran biz türkiye operasyonu memnuniyetle karşıladık!
    Cevapla
  • az duz 5 yıl önce Şikayet Et
    merak etme suryiede is bittikten sonra abd ab israilin asil amaci turkiye irandir bakalim bunu nasil karsilyiacaksinz .!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri