ABD'de Suudi Arabistan gerginliği

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi üyeleri, Başkan Donald Trump yönetimine Yemen konusunda Suudi Arabistan'a "şartsız destek verdiği" gerekçesiyle tepki gösterdi.

ABD'de Suudi Arabistan gerginliği
ABD'de Suudi Arabistan gerginliği
GİRİŞ 18.04.2018 08:14 GÜNCELLEME 18.04.2018 09:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Komitenin düzenlediği "ABD'nin Yemen Politikası" konulu oturuma, Dışişleri Bakanlığından Müsteşar David Satterfield, Savunma Bakanlığından Müsteşar Robert S. Karem ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) Robert Jenkins katıldı.

DESTEĞİ ELEŞTİRDİ

Oturum süresince senatörlerin özellikle ABD'nin Yemen politikasında Suudi Arabistan'a verdiği desteğe gösterdiği tepki dikkati çekti. Senatör Bob Menendez konuşmacılara, "Senin oğlun arka bahçede tabancasıyla sağa sola rastgele ateş edip komşularını tehlikeye atıyorsa ona daha fazla mı mermi versin yoksa daha mı az?" sorusunu yönelterek, Suudi Arabistan'a verilen desteği eleştirdi.

 

 

"TİCARETİ DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Buna karşılık Satterfield ve Karem ise yönetimin Yemen'de sivil kayıpların önüne geçmek için çaba sarf ettiğini ileri sürdü. Satterfield, "Elimizden gelen bütün imkanları kullanarak sivil kayıpların önüne geçmeye ve ticareti devam ettirmeye çalışıyoruz." savunmasını yaptı.

ABD'NİN ŞÖHRETİ ORTADA

Senatör Ben Carson, Savunma Bakanlığından Karem'e "sivillerin ölümünün önüne geçilmesi noktasında nasıl çalışmalar yaptıklarını" sordu. Bunun üzerine Karem, "Delilimiz ortadaki sonuçlar. ABD'nin bu konudaki şöhreti ortadadır." değerlendirmesini yaptı.

Senatör Todd Young da doğrudan Suudi Arabistan'a verilen desteğe tepki göstererek, "Suudi Arabistan'a karşı ne tür şartlar ortaya koyduk?" sorusunu yöneltti. 
Trump yönetimi temsilcilerinin buna yanıt vermek istememesi üzerine Young sorusunu ısrarla yineledi. Young'ın en sonunda "Şartsız destek veriyorsunuz." ifadesini kullanmasına karşı Trump yönetimi temsilcileri sessiz kalmayı tercih etti.

YORUMLAR 24
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Dileriz yüce Allhta Sudi vahabileri Siyonist Enperyalist usaklari Allah sizi biribirinize düsürsün insallah!
    Cevapla
  • Mtn 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin oz oglu...
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dileriz Allahta siz Enperyalist Siyonist usaglari Vahabileri biri birinize düsürsün amin.
    Cevapla
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Suud'un ABD'ye verdiği haraç yeterli bulunmamış ki bu tür açıklamalar yapılıyor! Esasen bunlar hep danışıklı dövüşler olup Suud Veliahd Prensi silah adımı adı altında bir miktar daha haracı Trump'a takdim eder, Trump' da Suud Veliahd Prensi'ne methiyeler düzer ve böylelikle Yemen konusu da kapanır gider.
    Cevapla
  • Devres 6 yıl önce Şikayet Et
    Sudi vahabiler Enperyalislerin inegi inek gibi süt sagiyolar Enperyalisler habile silah satiyolar .
    Cevapla
  • ERol Malatya 6 yıl önce Şikayet Et
    En az emeviler kadar müslümanlara ve islama zarar veren bu suud ailesi yerle bir olur. Müslümanlar huzur ve refaha kavuşur. Yiyin birbirinizi inşaallah...
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin oğlun arka bahçede tabancasıyla sağa sola rastgele ateş edip komşularını tehlikeye atıyorsa ona daha fazla mı mermi versin yoksa daha mı az? " senatör Bob Mendezin sözü Suudi Arabistan için. Şu sözğ bir kafir benim için kullansa beni oğlu olarak vasfetse kahrımdan ölürdüm. Hiç mi ar damarınıza dokunmuyor eyy Suudiler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!