Pentagon: PYD'ye desteğimiz sürüyor

Pentagon'dan bir yetkili, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a yönelik politikalarında değişiklik olmadığını söyledi. Yetkili, "DEAŞ'ı bölgeden tamamen temizleme hedefimizin arkasındayız. Hedefimize ulaşmak için Irak ve Suriye’de ortaklarımızı eğitmeye ve ekipman desteği vermeye devam ediyoruz” dedi.

GİRİŞ 18.04.2018 10:35 GÜNCELLEME 20.04.2018 09:20

ABD Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, DEAŞ'a karşı Irak ve Suriye’de devam eden harekatlarla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, toplantının Pentagon adına açıklama yapan bir yetkili ABD’nin bölgeye yönelik politikasında bir değişiklik olmadığını söyledi.

 

Yetkili, “Bildiğiniz gibi bizim misyonumuzda bir değişiklik yok. Koalisyon olarak DEAŞ'ı bölgeden tamamen temizleme hedefimizin arkasındayız. Bu hedefimize ulaşmak için Irak ve Suriye’de ortaklarımızı eğitmeye, ekipman desteği vermeye ve danışmanlık etmeye devam ediyoruz” dedi.

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, 2019 bütçesinde “Sınır Güvenlik Gücü” ile ilgili bir kalemin göründüğünün hatırlattı, bu konuda net bir bilgisi olmadığını söyledi.

Irak, Suriye sınırı başta olmak üzere bölgedeki güçleri eğitmeye ve güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Dillon, bölgedeki güçlerin DEAŞ'tan alınan bölgelerde güvenliği sağlamak üzere görev yaptığını dile getirdi.

DEAŞ'ın Irak-Suriye sınırında hala ciddi bir varlığa halen sahip olduğunu ifade eden Dillon, bu noktada daha fazla güce ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!