Yeni kriz kapıda! Kurz'dan skandal karar

Viyana’daki bir camide Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı bir etkinlik düzenlenmesi Avusturya Başbakanı Kurz'u rahatsız etti. Kurz camiyi kapatma sinyali verdi.

Yeni kriz kapıda! Kurz'dan skandal karar
Yeni kriz kapıda! Kurz'dan skandal karar
GİRİŞ 19.04.2018 09:02 GÜNCELLEME 19.04.2018 09:03
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Viyana'nın en büyük camilerinden birinde Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı bir etkinlikten basına yansıyan görüntüler Avusturya Başkanı Kurz'u rahatsız etti.

2016 yılında çekildiği belirtilen ve haftalık "Falter" gazetesinde yayımlanan fotoğraflarda, asker üniforması giydirilmiş çocuklar Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale'de savaşan askerleri canlandırıyor. Gazetede yer alan karelerden birinde şehit rolündeki çocukların yerde yattıkları ve üzerlerinin Türk bayraklarıyla örtüldüğü görülüyor.

 

 

KURZ: ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; fotoğrafların yayınlanmasının ardından basına açıklamalarda bulunan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "söz konusu olayın Avusturya'da yeri olmadığını ve (böyle bir olaya) asla müsamaha gösterilmeyeceğini" söyledi.

CAMİLERİ KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Sağ çizgideki Avusturya Halk Partisi (ÖVP) lideri Kurz, Avusturya yasalarına göre etkinliğin sergilendiği Avrupa Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı caminin kapatılmasının dahi söz konusu olabileceğini belirtti.

Kurz, ayrıca Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Viyana Belediyesi'nin Müslüman derneklerine sağlanan devlet yardımları konusunda "daha katı olması gerektiğini" söyledi. 

SORUŞTURMA BAŞLATTILAR

Partinin Viyana Eyalet Teşkilatı Başkanı Gernot Blümel de din işlerinden sorumlu Kültür Dairesi'ne olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatılması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

YORUMLAR 65
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Camiler Allah ın cc evleridir ona dokunan cezasını Allah cc tarafından şiddetli bulur .
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimarik zibidi
    Cevapla
  • Yazar 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani medeniyet, hani sizin laikliğiniz
    Cevapla
  • Dilek 5 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet kendi adam öldüren polislerine var.
    Cevapla
  • Faşoaga 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avusturyanin havasindanmi suyundanmi?nedense Faşist kuluçkasi bir ülke Adolf Hitler de oranin havasini solumuştu,kudurmuştu.
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkler geri donmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zararına satışa çıkardılar! 27 dakikada 50 bin sipariş aldı...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!