Trump'tan bırakma sinyali! 'Terk ederim...'

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la planladığı buluşmanın verimli geçmemesi halinde görüşmeden çekileceğini söyledi.

Trump'tan bırakma sinyali! 'Terk ederim...'
Trump'tan bırakma sinyali! 'Terk ederim...'
GİRİŞ 19.04.2018 08:08 GÜNCELLEME 19.04.2018 08:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Trump, söz konusu açıklamayı CIA Direktörü ve müstakbel Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kim'le gizlice buluştuğunu söylemesinden saatler sonra yaptı. ABD lideri ayrıca Pompeo-Kim görüşmesinin sorunsuz geçtiğini belirterek ikilinin iyi ilişkiler kurduğu bilgisini verdi.

Geçen yıl nükleer savaşın eşiğine gelen ABD ve Kuzey Kore arasındaki hakaret yarışında Trump Kim'e 'küçük roket adam' benzetmesi yapmış, Koreli liderden 'akıl hastası' gibi yanıtlar gelmişti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi Florida'da ağırlayan ABD lideri, yaptığı açıklamayla gelecek ay gerçekleşecek tarihi randevu öncesi Pyongyang yönetimine net bir mesaj vermiş oldu.

Trump, Pompeo'nun gizli Kore ziyaretini dün yazdığı Twitter mesajlarıyla duyurmuştu. Trump'ın verdiği bilgiye göre, tarihi randevu için beş ayrı mekan değerlendiriliyor.

2017 yılında gerçekleştirdiği füze testleriyle dünyayı titreten Kim Jong-un, bu ay içerisinde bir başka tarihi buluşmayı gerçekleştirecek. Halihazırda teorik olarak savaş halinde bulunan düşman kardeşler Kuzey ve Güney Kore liderleri, 27 Nisan tarihinde bir araya geliyor.

Tarihi randevular, birkaç ay öncesinde kimsenin hayal bile edemeyeceği nitelikte.

ABD'nin başkenti Washington'ı vurabilecek kıtalararası balistik füze deneyen Kim, geçen ay ilk yurt dışı ziyaretini Çin'e gerçekleştirmişti.

YORUMLAR 5
  • bkt 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi ajanı ile görüşecek dünyada bunu yiyecek. adamını kullanıyor g.kore ve japonyaya milyar dolarlık silah satıyor. dünyada ne aptallar var.
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaalaaaan.
    Cevapla
  • KraladamKim 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman K.Kore Lideri sn.Kim Jong-Un ve Kore Halklarina Selam olsun,bu Abd ye verebilecekleri en güzel sürpriz birleşmek olur,bu Ülkeden Özür dilemek ve ilişki kurmak lazim,Abd nin safinda kendileriyle savaştirdilar ülkemizi
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey koreyi yutmaya çalıştınız ama boğazınıza takıldı az daha boğuluyordunuz.dışarı çıkarmak zorunda kaldınız.kuzey korenin elini öptünüz.çünkü kuzey kore ne dedi.ben israil diye bir devlet duymadım,öyle bir devlet varmı.işte can alıcı nokta burası.siyonistlerin bütün planlarını alt üst etti.abd yi el etek öper hale getirdi.kimin adına.siyonistler adına.siyonistlerin en büyük korkularından biri.ya bu nükleer teknolojiyi diğer ülkelerede transfer ederse.aslan olan abd kuzu oldu.kim darbe yapacak ajanlarıda yok etti.abd bu ülkeye tekrar gşrebilmenin yollarında.
    Cevapla
  • ademx 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok bile kaldı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu