Türkiye'ye gelecekti! MOSSAD öldürdü

Malezya’da öldürülen Filistinli bilim adamı Fadi el-Batş’ın ailesi, saldırıyı Mossad’ın gerçekleştirdiğini iddia etti. Malezya İslam Partisi de bu iddiayı destekliyor.

Türkiye'ye gelecekti! MOSSAD öldürdü
Türkiye'ye gelecekti! MOSSAD öldürdü
GİRİŞ 21.04.2018 16:20 GÜNCELLEME 21.04.2018 16:20
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Bu sabah Malezya’da maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıyla öldürülen Filistinli bilim adamı Fadi el-Batş’ın babası, saldırının arkasında İsrail’in istihbarat örgütü Mossad’ın olduğunu söyledi. Al Jazeera kanalının internet sitesine konuşan baba, Malezyalıların soruşturmayı düzgün bir şekilde yürütmesini istediğini belirtti.

Haberi manşetten duyuran Al Jazeera, Fadi el-Batş’ın bugün bir konferans için Türkiye’ye gelmeyi planladığını da ifade etti.

 

Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, şüphelilerin "bir istihbarat örgütüne bağlı Avrupalılar" olduğunu söyledi. 

Malezya İslam Partisi (PAS) Genel Başkanı Abdul Hadi Awang, başkent Kuala Lumpur'da Filistinli bilim insanı Fadi el-Batş’ın hayatını  kaybetmesine ilişkin, "Mossad ve Siyonist ajanlarının ülke sınırlarımıza  nüfuz ettiği düşüncesi insanların aklını karıştırıyor. Mossad, dünyada Müslüman liderleri öldürmesiyle tanınıyor" dedi.

Awang, benzer suikastların daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus  ve Lübnan'da da gerçekleştiğine dikkat çekerek, "İsrail büyük güçlerin arkasına  saklanarak terör eylemleri yapmaktadır. Malezya hükümetini bu cinayeti sorgulamaya ve İsrail'e karşı temkinli olmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Polisten yapılan açıklamaya göre, 35 yaşındaki Batş, Kuala Lumpur'daki  evinden çıkıp sabah namazı için camiyi gittiği sırada yolda kimliği belirsiz  motosikletli iki kişi tarafından suikasta uğradı.

Kuala Lumpur'daki özel bir üniversitede öğretim üyesi olan elektrik  mühendisi Batş, aldığı kurşun yaraları nedeniyle olay yerinde yaşamını  yitirdi.

Gazze nüfusuna kayıtlı Batş, Filistin halkının mücadelesine destek  veren hayır kurumlarında aktif görev yapıyordu.

Malezya üniversitesi (UM) mezunu olan Batş, eşi ve üç çocuğuyla  yaklaşık 10 yıldır Malezya’da yaşıyordu.

Batş'ın, sabah namazı için gittiği camide gönüllü olarak imamlık  yaptığı belirtildi.  

YORUMLAR 45
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafir israilin dunyaya ettigi zulme bak ..
    Cevapla
  • izam 6 yıl önce Şikayet Et
    intikam olarak sinegani basitirip 10 ca yahudi kafiri infaz ettirmeli her yerde ayni anda bunun uzerine 100 tane filsitinli genci egtimeli mosada surikast yapmak icin.
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede bir tane yahudi birakilmamali
    Cevapla
  • y.o.y. 6 yıl önce Şikayet Et
    İntikam diye alakasız insanları öldürmek haddi aşmak olur.Soruşturmanın ciddiyetle yapılması gerekir.
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    bu resmen teröristliktir bunun bir karşılığı olmalı
    Cevapla
  • Fani 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu cinayetlerin hesabı onlardan sorulmalı Tüm müslümanlar Türkiyenin Önderliğinde Birleşmelidir.
    Cevapla
  • Birdost 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu bilim adamı Türkiye ye özellikle davet edilmişse koruma altına alınmalıydı ve bundan sonrakiler koruma altına alınmalı. Davet edilenlere de medya ve internet yoluyla değil de bizzat şahıslarla gorusturulup davet edilmeli ve davet edilen kişi de kendi can güvenliğini düşünüp bunu ailesine bile soylememeli!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı