Ermenistan'da bomba gelişme: Sarkisyan istifa etti

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da hükümet karşıtı protestolar, yeniden başladı. Ülkenin Savunma Bakanlığı, göstericiler arasında askerler olduğunu kabul etti. Bu askerlerin sert yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı belirtildi. Bu gelişmeden kısa süre sonra Başbakan Serj Sarkisyan istifa etti.

GİRİŞ 23.04.2018 15:30 GÜNCELLEME 23.04.2018 16:11
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Ermenistan'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Sarkisyan, "Sokaklardaki protestocular benim başbakan olmamı istemiyor. Talebinizi yerine getiriyorum. Size son kez başbakan olarak sesleniyorum. Paşinyan haklıydı. Yanılmışım. Başbakanlığı bırakıyorum." diyerek istifa ettiğini açıkladı.

Reuters'ın son dakika haberine göre, başkent Erivan'da askeri üniformalı yüzlerce Ermeni hükümet karşıtı protestolara katıldı.

 

Ermenistan Savunma Bakanlığı, hükümet karşıtı protestolara katılan askerlerle ilgili bir kınama mesajı yayınladı ve protestolara katılan askerler konusunda sert yasal tedbirler alınacağını duyurdu.

SARKİSYAN İSTİFA ETTİ

Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın, protestolar üzerine istifa ettiği bildirildi. Sarkisyan yaptığı açıklamada, "Size son kez bir Başbakan olarak hitap ediyorum. Nikol Pashinyan haklıydı. Bir hata yaptım. Bu durumda birkaç çözüm var, ama bunlardan hiçbirine başvurmayacağım. Bu benim işim değil. Başbakanlık görevini bırakıyorum" dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI: ASKER SOKAĞA İNDİ

Ülkenin Savunma Bakanlığı, göstericiler arasında askerler olduğunu kabul etti. Bu askerlerin sert yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

ABD destekli Özgür Avrupa Radyosu, protestocu askerlerin yer aldığı fotoğrafları dünyayla paylaştı.

MUHALİF LİDER SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan muhalif lider Paşinyan, askerin sokağa inmesinden bir kaç saat sonra tarafından serbest bırakıldı. 

Son dakika... Ermenistan karıştı! Askerler de sokakta...

Serj Sarkisyan, iki döneminin sonuna geldiği cumhurbaşkanlığından sonra başbakan olma niyetinin olmadığını ifade etmişti. Ancak Salı günü parlamentoda başbakan seçilmişti.

EN AZ 8 GÖSTERİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Sarkisyan'ın cumhurbaşkanı seçildiği 2008 yılında da göstericiler 'oylamada yolsuzluk yapıldığı' iddiasıyla sokaklara dökülmüştü. Polisin müdahalesinde en az sekiz gösterici hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 169
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar tarihin sayfalarında 1 satır bile barinamayacaklar
    Cevapla
  • garbuz 5 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan tarih boyunca bizim dışımızda herkesin kontrolünde olan bir yerdi Devleti Aliyye döneminde bir süreyi saymazsak,aslında milleti sadıka olarak anılmışlar amma emperyalistlerin tezgahına gelip isyanlar başlatınca o gün bugün bedelini ödemeye devam ediyor..adaleti ilahiye gereği
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun Tarihteki Ermenistan anadolunun doğusunda bizanslılar tarfından yıkıldı ermeni beyleri ise bizanslıların infazına maruz kaldı. BU günkü ermenistan ise komle azerbaycan toparağıdır : Ruslar ve İran bölgeyi işgal edip bir anlaşma yapmıştır İran ülkesindeki ermenilerin büyk bir çoğunluğunu bu bölgeye göndermeyi kabul etti rusyada işgali altındaki doğu illerimizden ermenileri bu bölgeye taşıdı . yani oluşturulan suni bir devlettir.
    Cevapla
  • ftrx 5 yıl önce Şikayet Et
    Saldır Azerbaycan şimdi tam zamanı. Ya böyle yok olacaklar yada kendi kendilerini parçalayacaklar.
    Cevapla
  • mustafa keskin 5 yıl önce Şikayet Et
    Eylemciyan,çiyanyan, vs. vs.
    Cevapla
  • Hakk(Azerbaycan) 5 yıl önce Şikayet Et
    Vakit gelmiştir. Aynı onların yaptığı gibi, hazır ülke karışmışken , Karabağ'a girmemiz lazım. Topraklarımızı almalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!