AB'den komik yardım çağrısı

Avrupa Birliği tüm dünyadaki donörleri, bugün başlayacak iki günlük bir bağış konferansında Suriye için 6 milyar doların üstünde yardım taahhüt etmeye davet etti.

AB'den komik yardım çağrısı
AB'den komik yardım çağrısı
GİRİŞ 24.04.2018 15:42 GÜNCELLEME 24.04.2018 15:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye'deki iç savaş sekizinci yılına girmişken AB, 85 hükümet ve sivil toplum kuruluşunu insani yardım, sınırlı yeniden yapılandırma ve yıkılmış şehirlerin mayından temizlenmesi için finansman oluşturmaya davet etti

Londra'da 2016'da ve geçen yıl Brüksel'de yapılan toplantıların ardından üçüncü yıllık toplantı olacak bu konferans, Batı'nın İslam Devleti militanlarını Suriye'den çıkartmaya yönelik mücadelesinde ağır hasar gören şehirlere elektrik ve su getirilmesine yardımcı olabilir.

 

Ancak yardımın çoğu muhtemelen Suriye dışındaki mültecilere ve Suriye içinde yerlerinden edilmiş milyonlarca kişiye yardım için kullanılacak. Bunların arasında, son altı hafta içinde Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da, Suriye müttefiki Rusya'nın bombardımanından kaçan 160,000 kişi bulunuyor.

EN BÜYÜK BAĞIŞÇILAR

AB'nin bağışçılar listesi, tıpkı mülteci politikası gibi gerçeği yansıtmıyor. Listenin en üst sıralarında Avrupa Birliği, ABD, Norveç ve Japonya yer alırken her yıl milyarlarca lirayı mültecilere harcayan Türkiye'nin neredeyse esamesi dahi okunmuyor.

SURİYE KRİZİNDE ÇÖZÜM ODAĞI

Geçen yıl Rusya, Türkiye ve ABD'den katılımın üst düzey olmaması ve o günlerde Suriye'de meydana gelen bir kimyasal saldırı, konferansın Suriye'deki çatışmaları sona erdirme çabalarına gölge düşürmüştü.

Bu kez, AB'nin dış politika yetkilisi Federica Mogherini, savaşa askeri olarak doğrudan müdahil olan İran, Rusya ve Türkiye'den, insani yardıma erişim ve hastaların tahliyesini sağlamak için kalıcı bir ateşkesi desteklemelerini istiyor.

YORUMLAR 8
  • Hudaibia 5 yıl önce Şikayet Et
    Batı dünyası dostumuz olmadığını her fırsatta ifade ediyor. Daha ne anlamamız lâzım
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelileri silahlandırıp ülkelerini kurtarmaya yönlendirilmeli
    Cevapla
  • yani ? 5 yıl önce Şikayet Et
    onlardanda proje isteyecekmisiniz kafir güruh.
    Cevapla
  • mustafa 63 5 yıl önce Şikayet Et
    bosuna suriyelilere bu kadar yardim yapiliyor belirteyim, Ayn el Arap tan gelen Kürtler e sularına kadar veriliyor ama Türkiye'ye kufurler sayiyorlar surekli yardimlari da avrupa yapiyor diyorlar , yani bu varliklara verilen su bile haram açıkçası bunlara harcanan para ile yapılan zamlar önlenebilir ülkedeki krize çözüm bulunabilirdi hükümet kendi ayağına sıkıyor, bir an önce ozellikle eli silah tutan gencler suriyeye gönderilmeli
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Fitne fesat olimpiyatlari yapilmiyor.
    Cevapla
  • Remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede harcamasın kabak tadı vermeye başladı suriyenin her tarafında savaş yok nezaman gidecek auriyeliler afkanlılar suriyelilerden bin kat iyi ama yakalanan gönderiliyor üstelik afkanistanda yıllardır savaş var
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelileri ne yapalim bir önerin var mi? Senin basina aynı şey gelseydi misafirperver! Yunanistana mi giderdin yoksa suriye Irak irana mi giderdin.bedava işçi bulmussun sigorta da ödemiyorsun,seni kripto seni...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor