Tarihi görüşmenin yeri ve zamanı açıklandı!

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da görüşeceğini duyurdu. Trump ayrıca, DAEŞ’in en çok aranan beş liderinin yakalandığını açıkladı.

Tarihi görüşmenin yeri ve zamanı açıklandı!
Tarihi görüşmenin yeri ve zamanı açıklandı!
GİRİŞ 10.05.2018 17:44 GÜNCELLEME 10.05.2018 18:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşmenin Kore sınırında olmasını istiyordu. Ancak bunun gerçekleşmeyeceği açıklanmıştı.

Trump açıklamasında "Kim Jong-un ile beklenen görüşmem Singapur'da 12 Haziran'da gerçekleşecek" diyerek görüşmenin yerini duyurdu. ABD Başkanı, "İkimiz de bunu Dünya Barışı için çok özel bir an yapmaya çalışacağız" dedi.

 

 

DAEŞ AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, DAEŞ’in en çok aranan beş liderinin yakalandığını açıkladı. Trump Twitter’dan, "DAEŞ beş en çok aranan lideri biraz evvel yakalandı" açıklamasını yaptı.

NEW YORK TIMES: OPERASYON SAKARYA'DA YAKALANAN DEAŞ'LI İLE BAŞLADI

Terör örgütü DEAŞ'ın 5 üst düzey sözde yöneticisi Irak ve ABD istihbaratlarının Suriye'de düzenlediği operasyonla yakalandı.

3 ay süren operasyonun bir ayağı ise Türkiye'ye dayanıyor. The New York Times'ta yer alan habere göre, 2018'in ilk günlerinde Irak istihbaratı, terör örgütü DAEŞ'in lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye en yakın isimlerden biri olan Ismail Alwaan El Ithawi'nin kardeşinin kimliğini kullanarak Sakarya'da yaşadığını tespit etti.

Gazeteye göre, Irak istihbaratı Türk yetkililere ulaşarak Ithawi'nin Sakarya'da yaşadığını bildirdi. Gözaltına alınan Ithawi daha sonra Irak'a iade edildi.

Ithawi'nin Irak ve Amerikan istihbarat birimlerince sorgulanmasının ardından, DAEŞ'in sözde liderlerinin saklandıkları yerleri güvenlik güçlerine söylediği belirtildi. Iraklı ve ABD'li yetkililerle anlaşan Ithawi'nin, DAEŞ'li teröristlerle haberleşerek onları sınır hattına çağırarak yakalanmasını sağladığı ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    örgütün yöneticisi yakalandı deyince obamayı yakaladılar diye düşündüm.
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    israil ve abd yi vuralım
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    dunya hollywood dan yonetiliyor
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İşimiz bitti koyduğumuz yerden 5 inide aldık diyor turamp
    Cevapla
  • baymet 5 yıl önce Şikayet Et
    Deaşlıda sizsiniz pkk lıda sizsinizsiz şeytanın kanı bozuk taaa sizsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”