Almanya Dışişleri: ABD'ye karşı daha sert olacağız

ABD'nin İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilerek hayal kırıklığını yarattığını söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Washington'a karşı daha sert politika izleyeceklerini vurguladı.

Almanya Dışişleri: ABD'ye karşı daha sert olacağız
Almanya Dışişleri: ABD'ye karşı daha sert olacağız
GİRİŞ 12.05.2018 15:30 GÜNCELLEME 12.05.2018 15:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya'dan ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak da bilinen nükleer anlaşmadan çıkma kararına tepki gelmeye devam ediyor.

'BERLİN VE WASHINGTON ARASINDAKİ İLİŞKİLER ZEHİRLENDİ'

Dışişleri Bakanı Heikfserto Maas, Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, ABD'nin tek taraflı kararının Berlin ve Washington arasındaki ilişkileri 'zehirlediğini' söyledi.

'ABD MÜTTEFİKLERİNİN ARGÜMANLARINI CİDDİYE ALMADI'

ABD'nin müttefiklerinin argümanlarını ciddiye almak için çok istekli davranmadığına dikkat çeken Maas, ''ABD'de yaşanan dönüşüm, Atlantik ötesi ilişkileri halihazırda etkilemiş durumda. Berlin, salı akşamı yaşanan hayal kırıklığından önce Washington'da devam eden değişimin farkındaydı'' dedi.

Maas, Almanya'nın ulusal çıkarları söz konusu olduğunda ABD'ye karşı daha sert bir tutum sergileyeceğini vurguladı.

'ÇIKARLARIMIZ İÇİN MÜCADELE ETMEYE HAZIRIZ'

Maas, ''Konuşmaya, müzakere etmeye ve gerektiğinde çıkarlarımız için mücadele etmeye hazırız. Bu sadece Beyaz Saray için değil, tüm düzeyler için geçerli'' diye ekledi.

Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump'ın uluslararası düzene duyulan güveni zedelediğini belirtmişti.

Merkel, Trump'ın daha önce de iklim ve ticaret anlaşmalarını terk ettiğini hatırlatarak şu vurguyu yapmıştı:

''Bu durum uluslararası düzene duyulan güveni zedeliyor. Çok taraflılık gerçek bir krizde. İşimize gelmediğinde uluslararası düzeni umursamaz ve aklımıza eseni yaparsak, bu, dünya için kötü bir haber olur.''

YORUMLAR 6
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Haftaya kalmaz yumuşatırlar. Yularınız onların elinde.
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ona buna ekstra gumrukler getirerek Cin ve AB ye ve diger ulkelere ticari savas acmisti, simdi de ortak anlasmaya ihanet ederek butun muttefiklerini kaybediyor. Ustelik bu trump'in ilk senesi, 4 sene daha kalacak hahaha. Dunyada dengeler yerine oturmaya basladi. Avrupa ve Asya dunyanin eski kitalari olarak bilinir, gelecekte dunyanin merkezi bu ikiliye kayacak ve bir merkezdeyiz. Super guc olmadigi halde kendini super guc sanan abd'ye gule gule.
    Cevapla
  • mad 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa pek birsey yapamaz,avrupa ozellikle fransa ve almanyada ard arda patlamalar olur,bu patlmamarin arkasinda abd vardir,pardon deas vardirveya pkk vardir.Bu aba altindan sopa gostermektir avrupaya.Deas demek abd demek kuran obama,yoneten trump.pkk demek amerika demek,pkk yi encok destekleyen abd.Avrupada ozellikle fransa ve almanyada fazlasiyla pkk li var,kontrolu avrupada gozuksede abd nin elinde,rahatlikla avrupada deas ve pkk ayni anda eylem yapabilir.Buyuzden avrupanin eli kolu bagli.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    O halde ülkenizdeki Amerikan üslerini kapatın, kendi ordunuzu kurun. Aksi taktirde sömürge bir devlet olmaktan çıkmayacaksınız.
    Cevapla
  • çürümüşler 5 yıl önce Şikayet Et
    şu batı içinde aklı vicdanı olan bir tane bile devlet adamı çıkmıyor, yazık!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…