Haley'den BMGK'da küstah sözler

ABD'nin Birleşmiş Milletler(BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İsrail'in Gazze sınırındaki şiddet olayları üzerine acil toplanan BM Güvenlik Konseyinde İran'a ve Hamas'a yönelik sert eleştiriler yönelterek İsrail'in itidal gösterdiğini iddia etti.

GİRİŞ 15.05.2018 23:05 GÜNCELLEME 16.05.2018 09:41
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

BMGK, İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu Gazze sınırında 61 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine Kuveyt'in talebiyle acil toplandı. BMGK üyesi ülkelerin temsilcileri, konseydeki Gazze toplantısı öncesi gösterilerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, konseyde yaptığı konuşmada, Ortadoğu'daki şiddet olaylarından ve hayatını kaybedenler nedeniyle endişe ve üzüntü duyduklarını söyledi.

 

BU EYLEMLERİ KİMSE KABUL ETMEZDİ

Haley, ''Aramızda kim sınırlarında bu tür bir eylem yaşanmasını kabul ederdi, soruyorum size? Hiç kimse. Bu salondaki hiçbir ülke İsrail'den daha fazla itidal göstermezdi.'' dedi.

İran'ı Suriye, Yemen ve Lübnan'ı istikrarsızlaştırmakla suçlayan Haley, konseyin dikkatini ''bölgede şiddete neden olan'' İran'a da çevirmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

İran'ı ''terörist'' olarak nitelendirdiği Hamas'a destek vermekle de eleştiren Haley, ''Hamas'ın yıllardır şiddeti kışkırttığını'' ve ''İsrail güvenlik güçlerine ve altyapısına karşı saldırı başlattığını'' savundu.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak doğru bir karar verdiğini ifade eden Haley, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımanın barış sürecine katkı sağlayacağını öne sürdü.

YORUMLAR 76
  • Canım Vatanım 5 yıl önce Şikayet Et
    bu yahudi siyonist kılıksız tipinde meymenet olmayan şeytanlığın daimi temsilcisi yine zırvalamış.
    Cevapla
  • YAHUDİ DÜŞMANI 5 yıl önce Şikayet Et
    katil İŞGALCİ ve yağmacı israilin 5 para etmez avukatı. çeneni kapat bölgeden israili defettiğimiz gün müslüman toprakları sükuna erecektir. müslümanlara saldırdığınız her gün ne abd ne ingiltere ne israil ne de diğer şeytanlara rahat yoktur
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumun öc aldığı gün ne çetin bir gündür.
    Cevapla
  • muammer 5 yıl önce Şikayet Et
    vatanları işgal edilen sanki israil.filistin topraklarını savunuyor.israil işgal ediyor.abd suriye ve afganistanda niçin bulunuyor.güya ülkesi için oralarda tehdit varmış.israil zalim filistin mazlum.
    Cevapla
  • Ademoglu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ve diger *koyunlar* bunu dinledi salonda! Valla BMGK en azindan komedi uretiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'