ABD'nin hamlesi sonrası İran'dan cevap!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkesine karşı artan baskılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baskılara boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Ruhani, ABD'nin savaş tehditlerine teslim olmayacaklarını belirtti.

ABD'nin hamlesi sonrası İran'dan cevap!
ABD'nin hamlesi sonrası İran'dan cevap!
GİRİŞ 16.05.2018 11:45 GÜNCELLEME 16.05.2018 11:45

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkesine yönelik açıkladığı yeni yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ruhani, ülkesinin "ABD'nin baskılarına, yaptırımlarına ve hatta savaş tehditlerine teslim olmayacağını" söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran Merkez Bankası Başkanı Valiollah Seif'in Devrim Muhafızları adına milyonlarca dolar para transferi yapmaktan yaptırım listesine alındığını açıklamıştı.

 

 

Mnuchin, Seif'i, "İran Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki kolu olan Kudüs Gücü'ne, Al-Bilad Islamic Bank üzerinden gizlice para aktararak Hizbullah'ın şiddet yanlısı gündemini desteklemek" ile suçlamıştı.

ZARİF: ANLAŞMANIN AKIBETİ BİRKAÇ HAFTAYA BELLİ OLUR

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, 2015'te imzalanan ve ABD'nin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşmanın devamı konusundaki görüşmelerin olumlu bir şekilde başladığını, pek çok şeyin birkaç hafta içerisinde netleşeceğini söyledi.

İngiltere, Fransa ve Almanya Dışişleri bakanları ile Avrupa Birliği dış politika temsilcisiyle dün yaptığı bir buçuk saatlik görüşmeden sonra gazetecilerle konuşan Zarif, "Doğru yoldayız... Pek çok şey önümüzdeki haftalarda neler yapabileceğimize bağlı olacak" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı