F-35'lerle saldırı düzenleyen ilk ülke belli oldu!

İsrail'in F-35 savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenleyen ilk ülke olduğunu duyurdu. Açıklama İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yapıldı.

F-35'lerle saldırı düzenleyen ilk ülke belli oldu!
F-35'lerle saldırı düzenleyen ilk ülke belli oldu!
GİRİŞ 22.05.2018 10:02 GÜNCELLEME 22.05.2018 10:37
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı açıklamayla ABD üretimi F-35 savaş uçaklarıyla saldırılar düzenleyen ilk ülke olduğunu açıkladı. Söz konusu jetler, hayalet uçaklar olarak biliniyor.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin açıklamasında, "Bütün Orta Doğu'nun üzerinde F-35'lerle uçuyoruz ve hâlihazırda iki farklı cephede saldırı düzenledik" ifadesi yer aldı. 

Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Amikam Norkin, basın mensuplarına ABD'li The Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen F-35'lerin Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarında uçarken çekilen görüntülerini gösterdi. Norkin, görüntünün ne zaman çekildiğine ilişkin detay vermedi. 

İsrail, ilk kez geçen yıl aralık ayında 9 adet F-35 teslim almıştı. 

İSRAİL TANKLA SALDIRDI

 

 

Öte yandan, ABD, Guatemala ve Paraguay'ın Kudüs'e büyükelçilik açmasıyla alev topuna dönen Ortadoğu'da bugün yine silah sesleri duyuldu. İsrail, Gazze sınırını geçen Filistinliler olduğunu savunarak tankla saldırı düzenledi. İsrail ordusu, bir tankın Gazze'deki Hamas hedeflerine ateş açtığını duyurdu.

TÜRKİYE'DE ALACAK

21 Haziran’da Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanan F-35 savaş uçakları 10 Mayıs’ta Fort Worth Teksas’taki Lockheed Martin tesislerinde ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

YORUMLAR 19
  • cem 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti üzerinize olsun.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize vermeyecekler görün bu itler!!
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    gönderin bakimm arkasindan bir iki roket dedikleri kadar varmi ymis
    Cevapla
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala su57 tipi uçaklar tercih edilemezmiydi diye soruyorum hem ekonomik hem daha ağır silahlı hemde Abd menşeili uçaklara alternatif olurdu.
    Cevapla
  • B 1 Lancer 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 ler gelince ABD kuş uçuramayacak diyordunuz. Ama 8 milyonluk İsrail bile 9 tane F35 ile İran ın Suriye nin üstünde uçup kafasının estiği yeri bombalıyor. ABD de F35 den daha iyi 187 tane F22 ile Suriye yi karış karış parselledi. İsrail 6 aydır F35 le istediğini yapıyorsa medyanın şişirdiğinin aksine S400 ler hiçbir işe yaramıyormuş. Türkiye de olmayan F35 ler çok rahat S400 lerin hakkından geliyormuş. Zaten geçenlerde İsrail uçakları Rusların Bantsir füzelerini Suriye de imha edip yoluna devam etti. Ruslar da 7 senedir savaşta olan Suriye de füzelerinin savaşa hazır olmadığını iddia etti. Milletçe kendimizde olanı yere göğe sığdıramayıp kendimizde olmayanı yermede bir numarayız
    Cevapla
  • Pro.gangster 5 yıl önce Şikayet Et
    israil süper güç ve arkasında abd var kafasına estiği yeri bombalar. ve israilin düşmanı yok.
    Cevapla
  • Cevocanos 5 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan diyor Suriye değil
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    madem beğenmiyorsun , bi proje sen yap ülkemiz faydalansın 200 yıldır müslümanlar özellikle son 80 yıl ne yapıldı da biz kullanmıyoruz.Birden olmuyor adım adım...Birgün bizde yaparız daha iyisini inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt