ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, konuşma yapmak için gittiği Houston Üniversitesinde, İsrail'in Gazze'deki katliamı karşısındaki tutumu nedeniyle protesto edildi. 

Donald Trump yönetiminde İsrail'in en güçlü savunucularından biri olarak öne çıkan Haley'e, Houston Üniversitesinde yaptığı konuşma sırasında adeta tepki yağdı. 

Nikki Haley, konuşmasına başlar başlamaz, üzerinde Filistin yazılı tişört giyen bir öğrenci ayağa kalkarak, ''Nikki Haley, ellerinde kan var. Soykırıma katılmaya devam ediyorsun. Teröristlerin ve sömürgecilerin suç ortağısın.'' şeklinde tepki gösterdi. 

Haley'i protesto eden öğrenciye salondan alkışlarla destek gelmesinin ardından çok sayıda öğrenci ayağa kalkarak, "Nikki, Nikki seri cinayet işlendiğini görmüyor musun? Nikki, Nikki gizleyemezsin soykırıma imza attın.'' sloganları attı. 

Filistin'e destek veren öğrenciler, Facebook'tan da yazılı bir açıklama yaparak, Haley'i, ''Filistin halkına karşı bariz ayrımcılık yapmak ve dünyadaki adaletsizlikleri görmezden gelmekle'' eleştirdi.

Nikki Haley'i ''İsrail'in Gazze'deki katliamına yönelik soruşturma yürütülmesini engellemekle'' suçlayan öğrenciler, Haley'nin kendini ''İsrail karşıtı sesleri susturmaya adadığını'' da ifade etti. 

Haley, BM Güvenlik Konseyinde, Gazze'deki protestolarda İsrail'in kendisini savunduğunu ve maksimum itidal gösterdiğini öne sürmüştü. 

İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70'inci yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 60'tan fazla Filistinli şehit olmuş, 3 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Hasan 28.05.2018 16:09
    Bunlar değilmiydi insan hakları savunucuları bunlar para için herseyi yaparlar nasıl cezayirde insanları yaktıysalar her yerde her türlü zulmü yaparlar libyaya ilk saldırı düzenleyen bunlar değilmiydi sarkozy kaddafiden secim kampanyası icin aldığı 5 milyon doların bazı kaynaklar 5 milyar diyor bu paraların üstüneyatmak için kaddafiye denizden füzelerle ilk saldıran fransadır. Reisin tokat gibi cevabı vardır sultan süleymanın frasuvaya yazdığı mektup bunlar her daim atalarımızın osmanlı şamarını yemelerine rağmen hala akıllanmamışlardır bizlerde evladı fatihan olarak başkomutanımızın dediği gibi iri olacağız diri olacağız tek vücut olacağız.
  • Agzınıza Sağlık 24.05.2018 21:45
    ABD ye kendi ülkesinde ders vermiş gençler.
  • Çiçek 24.05.2018 20:28
    Onlarda çocuk ölldürülmesini istemiyorlar masum Filistin halkının çocukların inanıyoruz diyemi allaha inancımız var kuranda açıkve net diyorki her canlı ölümü tadacaktır gerçektende öyle vakti saati dolan ölüyo sizde öleceksiniz hesap vereceksiniz dolarlarınız öbür tarafta geçmez mezarda dolar sayamazsınız
  • Alpay 24.05.2018 18:30
    Amerika ve israil kana doymaz ancak güçten anlar onlar protestoyu iltifat kabul eder KAHROLSUN amerika ve israil AMİN
  • Adem 24.05.2018 17:43
    Ağızlarına sağlık.
Daha fazla yorum görüntüle