Putin bu sefer Fransızları 'kızdıracak'

Rusya’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz hafta da Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Soçi'de bir araya gelmiş ve Merkel'e verdiği çiçek buketi tepki çekmişti. Putin, davranışını yineleyerek, Macron'un eşi Briggitte Macron'a da aynı çiçekten verdi.

Putin bu sefer Fransızları 'kızdıracak'
Putin bu sefer Fransızları 'kızdıracak'
GİRİŞ 26.05.2018 16:49 GÜNCELLEME 26.05.2018 17:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel 18 Mayıs'ta Soçi'de bir araya gelmiş, Putin, ülkesini ziyaret eden diğer kadın siyasetçilere olduğu gibi Merkel'e de gül buketi vermişti. Alman basını, Putin'in Merkel'i, çiçek vererek aşağıladığını yazmıştı.

Dün Rusya'nın St. Petersburg kentinde  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Putin, Brigitte Macron'a da aynı gül buketinden verdi.

 

 

Bu görüntü Almanları kızdırdı: Resmen aşağıladı!

Alman gazetesi Bild, "Rusya lideri Vladimir Putin, dünya siyaset arenasında liderin kendisi olduğunu Merkel'e gösterdi. Çiçek hediye ederken de kadın olduğunu hatırlatıp yerini gösterdi. Bir nezaket gösterisi gibi algılandı ama aslında bu bir aşağılama mesajıydı. Dünyanın önde gelen politikacıları birbirlerinin elini sıkmakla yetinmeli" ifadelerini kullandı. 

Bild'in bu yorumlarına Rusya'dan yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'da kadınlara çiçek vermenin iyi bir davranışın göstergesi olduğunu söyledi. Peskov, "Rusya'da kadınlara çiçek vermek iyi bir davranışın göstergesidir. Devlet Başkanı'nın, Almanya Başbakanı Merkel'e çiçek buketi sunduğunda rehberlik ettiği gelenek de budur. Kadınlara ve iş arkadaşlarına ve uluslararası ilişkilere karşı çiçek vermemiz kesinlikle normaldir. Rusya'da kadınlara çiçek vermek iyi bir davranıştır. Böyle şeyler bizim geleneklerimiz ve onlara odaklanıyoruz" cevabını verdi.

YORUMLAR 4
  • Gundogmuslu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüğürtmek için Putinden daha iyisini mi bulacak.
    Cevapla
  • ankaradan 5 yıl önce Şikayet Et
    iste bu avrupalilarin karektersizlikleri. sadece kendi kulturlei ve negatif dusunceleri.
    Cevapla
  • KaraMurat 5 yıl önce Şikayet Et
    Mezarliktan toplatip ölüm var unutma diye yazdirsa guzel olurdu.
    Cevapla
  • Malatyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Putin bekar adam; açık açık is atmış. Almanlar da bence bunları çok takmasınlar. Düşünecekse Merkel'in kocası düşünsün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı