Putin uyardı: Kırmızı çizgiyi geçmeyin!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda (SPIEF), Batı ülkelerini Moskova’yla ilişkilerde kırmızı çizgiyi geçmemeye çağırdı.

Putin uyardı: Kırmızı çizgiyi geçmeyin!
Putin uyardı: Kırmızı çizgiyi geçmeyin!
GİRİŞ 26.05.2018 16:50 GÜNCELLEME 26.05.2018 16:50

Rusya’nın çıkarlarına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Putin, NATO genişlemesinin ülkesi için tehdit taşıdığını belirterek, ''NATO'nun sınırlarımıza dayanması yetmiyormuş gibi yarın Ukrayna'yı da içine katacakları ve oraya radarlarla füze savunma sistemlerini yerleştirdiği yönünde şüpheler oluştu'' dedi.

Rus lider, ''Anlıyor musunuz, sınırlar vardır… Kırmızı çizgiyi geçmemek gerekir. Gelin bizim çıkarlarımıza da saygıyla yaklaşalım'' diye ekledi.

Sohbet sırasında Ukrayna'daki darbede Batı'nın rolünü hatırlatan Putin, bu ülkede Viktoriya Yuşenko ve Yuliya Timoşenko gibi Batı yanlısı politikacılar varken Batı ülkelerinin neden Ukrayna'da zorla iktidar değişimine yardımcı olduğunu sordu.

Ukrayna'da, 22 Şubat 2014 tarihinde darbe gerçekleşmişti. Ardından NATO ve Avrupa Birliği ile bütünleşme niyeti ilan edilmişti. Ancak bu iki birlik, Ukrayna'nın onlara katılmaya hazır konusunda şüpheler duyuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek