Teklifi yapan 'sır ülke' belli oldu! Anlaşmışlardı

Tahran destekli milislerin Suriye’nin güneyini terk etmesi karşılığında Esed rejiminin sınırları denetimine almasına ilişkin İsrail-Rusya anlaşmasının ardından Moskova yönetimi, şimdi de ABD ile mutabakata varmaya hazırlanıyor.

Teklifi yapan 'sır ülke' belli oldu! Anlaşmışlardı
Teklifi yapan 'sır ülke' belli oldu! Anlaşmışlardı
GİRİŞ 04.06.2018 17:17 GÜNCELLEME 04.06.2018 17:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Londra merkezli Arap gazetesi Eşark El Evsat’a bilgi veren diplomatik kaynaklar, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Satterfield’in Rus ve Ürdünlü yetkililere "İran çekilsin biz de Tanf’taki Amerikan üssünü kapatalım" teklifinde bulunduğunu söyledi.

İranlı milislerin Ürdün sınırından 20-25 kilometre kadar geri çekileceğini ve Tanf’taki muhaliflerin silahlarını Ruslara teslim ederek İdlib’e gideceğini aktaran kaynak, Pentagon’a ait askeri üssün kapatılarak Ürdün sınırının kontrolünün yeniden Esed rejimine geçeceğini ifade etti. 

KOMİSYON KURULACAK

 

 

Ülkenin güneyine Rus askeri polisi konuşlandırılacağını kaydeden kaynak, tüm bu maddelerin uygulanması için Moskova ile Washington arasında komisyon tipi ortak bir kontrol mekanizması oluşturulacağını dile getirdi.

ESED 3 BİN MİLİSİ LAĞVETTİ

Suriye’nin güneyinin İran destekli milislerden arındırılması karşılığında Deraa ve Kuneytra’ya operasyon düzenlemesine yeşil ışık yakılan Esed rejimi, iyi niyet göstergesi olarak mezhepçi milisleri lağvetti. Rejime yakınlığıyla bilinen Al Masdar’ın haberine göre Şam yönetimi, Ulusal Savunma Güçleri (NDF), Suriyeli Denizciler ve Askeri Kalkan Güçleri isimli grupların varlığına son verildi. 

ANLAŞMIŞLARDI

Suriye'nin güneyinde, İsrail ve Ürdün sınırındaki bölgeyle ilgili önemli gelişmeler yaşanmışi İsrail ile Rusya'nın, Suriye ordusunun ülkenin güney sınırında kontrolü yeniden sağlaması konusunda anlaşmaya vardığı açıklanmıştı.

YORUMLAR 8
  • asım 5 yıl önce Şikayet Et
    r4usu ta baştan suriyeye sokanda abd değilmi esasta kanka onlar
    Cevapla
  • levent 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten 70-80 000 kişilik İran ordusu Rusya için bela olmaya başlamıştı, pastayı kimseyle paylaşmak zor geldi bir de İsrail'e çatışmak işine gelmezdi...Rusya da çok fazla Yahudi var
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir
    Cevapla
  • AKKURT DELİ İBRAM 5 yıl önce Şikayet Et
    Adım adım Arzi mevud..daha biz ölmedik ..Allahın izniyle beceremeyeceksiniz....
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlık, Müslümsn kıyımı ve arsa gaspı çalışmaları sürdürülüyor. Tarih bunu yazıyor, Silinmez. Geldikleri gibi giderler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…