AB'den Türkiye'nin Yunan kararıyla ilgili açıklama

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin Yunanistan ile ikili geri kabul anlaşmasının devamından yana olduğunu bildirdi.

AB'den Türkiye'nin Yunan kararıyla ilgili açıklama
AB'den Türkiye'nin Yunan kararıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 08.06.2018 15:52 GÜNCELLEME 08.06.2018 16:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Sözcüsü Natasha Bertaud, günlük basın toplantısında bir soruya verdiği yanıtta, Türk ve Yunan hükümetleriyle geri kabul anlaşmasının durdurulması konusunda temas halinde olduklarını belirtti.

Bu anlaşmanın Türkiye ile Yunanistan arasında ikili protokol olduğuna dikkati çeken Bertaud, AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi sürecinin sonuçlandırılması için bu anlaşmanın devamından yana olduklarını ifade etti.

 

 

Bertaud, Yunanistan'dan Türkiye'ye iki ülke arasındaki anlaşma kapsamında geri gönderilen sığınmacı sayısının ise 2017 ve 2018 verilerine göre 25 olduğunu sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, "AB ile bir göçmen anlaşması var. Bu uygulanıyor. Bir de Yunanistan ile ikili geri kabul anlaşmamız var. Şu anda o geri kabul anlaşmasını durdurduk. Son mahkeme kararından sonra da Yunanistan'a yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu. 

ALMANYA'DAN İLK DEĞERLENDİRME

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, bugün başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, sorunların çözümü için Türkiye ile Yunanistan'ın görüşmeler yapması gerektiğini belirterek, "Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu sorunların karşılıklı görüşme ve diyalog yoluyla çözülmesini ümit ediyoruz." dedi. 
      
 Türkiye'nin kararının, AB ile olan sığınmacı anlaşmasını etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki bir soruya karşılık da Adebahr, anlaşmaların birbiri ile ilişkili olmadığını kaydederek, "Bilgilerimize göre dünkü gelişmeler AB ile olan anlaşmayla ilişkili değil. Ortaya çıkan sorunların birlikte ele alınabilmesi için Türkiye ile Yunanistan arasında bir diyalog olmasını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.
      
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine katılan darbeci askerlerin Yunanistan'da tahliye edilmesi ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, bu ülke ile olan geri kabul anlaşmasını durdurduklarını söylemişti.

YORUMLAR 16
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Çağ bilgi ve beceri çağı. Mültecilerin çoğu kalifiye eleman olsa, Avrupa ülkeleri vatandaşlık vermek için yarışırlardı.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tutuştular
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    20 sene daha vize île ograstirirsiniz
    Cevapla
  • Kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Mülteciler için de geçerli mi geri kabul iptal
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    tabii canim anlasmadan yana olucaklar .. kendilerine hangisi menfaatine ise onu belirlerler.. bizde bizim 7 Milyar verin Viyanayi verin Suriye ve Irak bizim Hicaz bizim.... iste bu kakar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…