Dünya İspanya’nın kadın bakanlarını konuşuyor

İspanya'da yolsuzluk nedeniyle geçen hafta muhafazakâr Mariano Rajoy hükümetinin devrilmesinin ardından Sosyalist İşçi Partisi lideri Pedro Sanchez’in kurduğu ve kadın bakanların çoğunlukta olduğu hükümet dünyada büyük ilgi çekti.

Dünya İspanya’nın kadın bakanlarını konuşuyor
Dünya İspanya’nın kadın bakanlarını konuşuyor
GİRİŞ 09.06.2018 06:06 GÜNCELLEME 09.06.2018 06:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

18 koltuklu kabinede 11 kadın görev alırken bu durumun İspanya’da uzun yıllardır süren feminist hareketin bir başarısı olduğu konuşuluyor. 

46 yaşındaki ekonomi profesörü Sanchez’in kabinesinde ekonomi, maliye, adalet, çalışma, eğitim, savunma ve sağlık gibi önemli bakanlıklar kadın bakanlara bırakıldı. Yeniden kurulan eşitlik bakanlığının başına getirilen anayasaya hukuku uzmanı Carmen Calvo, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olarak da görev alacak.

EL PAİS’NİN BAŞINA DA KADIN

İspanya'nın en etkin gazetelerinden biri olan El Pais’nin başına da bir kadın genel yayın yönetmeni geliyor. Çalışanların yüzde 97’si bu koltuk için aday gösterilen ödüllü gazeteci Soledad Gallego-Diaz’ın (67) genel yayın yönetmenliğini onayladı.

YORUMLAR 5
  • Akenaton 5 yıl önce Şikayet Et
    Masonlarin yeni oyunu kadinlari ve kadın liderleri dünyada dahada görünür yapmak Bizdede numunesi 'kötü' şekilde ortaya çıkarıldı malum
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Roldchild bursları ile okutan tamamen yahudi iş adamlarına kulluk eden 2 kişi macron ve bu ikisinde medya korur her ikiside bırak Başbakanlık sınıf başkanı olamaz ama hayat işte...
    Cevapla
  • Hapı yuttu 5 yıl önce Şikayet Et
    İspanyol erkekleri hapı yuttu. Çamaşır, bulaşık, çocuk yapma işleri , onlara kalacak.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar büyük hata yaptıklarını anladıklarında iş işten geçmiş olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi