Türkiye karşıtı skandal hamle! Harekete geçtiler

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Mississipi Senatörü Roger Wicker, başta Türkiye olmak üzere birçok ülke hakkında skandal bir tasarı sundu. ABD Kongresine sunduğu tasarıda, ABD Başkanı Donald Trump'a, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere karşı yaptırımlar önerdi.

Türkiye karşıtı skandal hamle! Harekete geçtiler
Türkiye karşıtı skandal hamle! Harekete geçtiler
GİRİŞ 13.06.2018 10:02 GÜNCELLEME 13.06.2018 10:02
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

ABD'li senatörün hazırladığı ve Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Ukrayna'daki ayrılıkçı Rus güçlerini de kapsayan tasarıda, adı geçen ülkelerin dini özgürlüklere saygı göstermedikleri öne sürüldü.

SKANDAL TALEP

Wicker, bu ülkelerin "Özel Olarak İzlenen Ülkeler Listesi"ne alınmasını istedi. Wicker, tasarısına gerekçe olarak dini özgürlükler, temel insan hakları ve özgürlüklere saygı gösterilmesi konularını gösterdi. 

 

 

TASARIYA DESTEK VERDİLER

Tasarıya, Demokrat Parti New Hapshire Senatörü Jeanne Shaheen, Cumhuriyetçi Parti Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis, Arkansas Senatörü John Boozman, Colorado Senatörü Cory Gardner ile Oklahoma Senatörü James Lankford da destek verdi.

Wicker, adı geçen ülkelerin dini ve öteki temel özgürlüklere saygı gösterme konusunda AGİT yükümlülüklerini yerine getirmediklerini savundu.

Wicker, ABD Başkanı Donald Trump'a bu ülkelere karşı harekete geçme çağrısı yaptığı tasarıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kurucularımız dini özgürlüğü ülkemizin temel taşı olarak belirlemişti. Başkan Trump da bu mirası daha ileri taşıyor. Bu tasarı, bazı hükümetlerin özgürlükleri korumak yerine, özgürlükleri hedef alan ülkelere karşı bir eylem planı olma niteliğini taşıyor" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 63
  • Ads 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne düşündükleri kimin umurunda!
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi, insan haklari, diger özgürlük sopasi bitti de simdi de din sopasi mi?. Demek S400 ler cok fena batti. Budaklimiydi bunlari sey ettigimiz sopalar acaba. F35 leride al tursusunu kurarsin. Biz Türkler hernekedar balik hafizali isek de, sizin icin yarin cok gec olabilir.
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis e sonuna kadar destek, inşallah faiz ve abd doları belasindan kurtulacağız.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    İslama-fobinin farklı bir versiyonu. Şaşırmadım.
    Cevapla
  • Rotterdam 5 yıl önce Şikayet Et
    Israili unutmussunuz? Kendi icinizdeki irk ayrimciligini cozemediniz din ozgurlugune mi gectiniz. Sizin isiniz cozmek degil zaten yakmak yikmak kole etmek muhtac etmek. Enkazlardan gelisen mutlu olan bur yapiniz var. Yikilasin abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!