Şimdiye kadarki en ağır saldırıyı başlattılar!

Suudi Arabistan'ın liderliğindeki Arap güçleri Yemen'de iktidarı elinde tutan Husi güçlerine karşı şimdiye kadarki en ağır saldırıyı bugün başlatarak ülkenin en büyük liman kentini bombalıyor.

Şimdiye kadarki en ağır saldırıyı başlattılar!
Şimdiye kadarki en ağır saldırıyı başlattılar!
GİRİŞ 13.06.2018 14:38 GÜNCELLEME 13.06.2018 14:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İran destekli Şii Husi militanlarına boyun eğdirmeyi amaçlayan saldırı, şu anda dünyada yaşanan en ağır insani krizi daha da ağırlaştırabilir.

Arap savaş uçakları ve savaş gemileri, Hodeyda limanının güneyinde mevzilenen Yemen ordusu ve yabancı askerlerin sürdürdüğü kara harekatını desteklemek için Husi mevzilerini ağır bombardımana tutuyorlar.

 

 

BÜYÜK LİMANI ELE GEÇİRDİLER

İran yanlısı Husilere karşı üç yıl önce Yemen savaşına dahil olan Arap ülkeleri ilk kez böyle büyük bir limanı ele geçirmek için saldırı başlattılar.

Husi güçleri, başkent Sanaa ve nüfus yoğunluğu yüksek olan pek çok yerleşim bölgesine hâkim.

YEMEN'DE DURUM OLDUKÇA KÖTÜ

Birleşmiş Milletler, bu saldırının, bölgenin en yoksul ülkesi olan Yemen'de zaten son derece umutsuz durumda olan yaşam koşullarını daha da kötüye götüreceğinden kaygılı.

Hodeyda ve çevresinde 600,000 kişi yaşıyor. Hodeyda limanı, 8.4 milyon kişinin açlık sınırına dayandığı ülkedeki halka gıda ulaşımı için en kritik önemdeki nokta. Arap ülkeleri ise, İran yanlısı Husileri müzakereye zorlayacak kesin bir zafer peşindeler. Bu ülkeler Hudeyda  limanını ele geçirirlerse ulaşımı açık tutacaklarını ve limana ithal mal girmesini serbest bırakacaklarını söylüyorlar.

Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler, el altından ve diplomatik yollardan Arap koalisyonunu destekliyor ve her yıl bu ülkelere milyarlarca dolarlık silah satmalarına rağmen çarpışmalara doğrudan müdahil olmaktan kaçınıyorlar.

YORUMLAR 42
  • şişko 5 yıl önce Şikayet Et
    suudi münafıklar veya suudi yahudiler.
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika müslümanları çatıştırıyor, bizim saf müslümanlar da bu büyük oyuna alet oluyor, Allah hidayet, akıl fikir versin, doğru yolu bilmenizi nasip etsin.
    Cevapla
  • EAGLEEYE 5 yıl önce Şikayet Et
    yok olup gidesin arabistan yerle bir olasin iki yuzluler sizi her tasin altindan siz cikiyisonuz bu araplari ortadan kaldirma vakti geldi
    Cevapla
  • Alihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahin laneti suudilerin uzerine olsun insallah .
    Cevapla
  • Atsız Beğ 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin gardaşım
    Cevapla
  • KanuniTR 5 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimiz Ramazanda bırakın bir müslüman ile savaş yapmayı gayri müslimle bile barış içinde yaşarlardı.. Arabistan artık Gayri Müslimlerden bir farkı kalmadığını fazlası ile belli ediyor ama Suud'lara karşı koyacak kimseyi de bulmak istemiyorlar. Bu durumdan Arabistan Halkı sorumludur ve en az yönetim kadar vebal altındadır.
    Cevapla
  • kırkdort 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...