Rusya'dan tehdit gibi açıklama! Karşılık veririz

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, NATO'nun Avrupa'daki güçlerini arttırması ihtimaline ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Moskova'nın askeri planlarında NATO'nun planlarını göz önünde bulunduracağını ve gerekli olması halinde mutlaka karşılık tedbirlerin alınacağını söyledi.

Rusya'dan tehdit gibi açıklama! Karşılık veririz
Rusya'dan tehdit gibi açıklama! Karşılık veririz
GİRİŞ 13.06.2018 17:55 GÜNCELLEME 13.06.2018 17:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Batılı yetkililer, geçen hafta ABD'nin Avrupalı müttefiklerine savaşa hazır durumda tutulacak daha fazla NATO birliği, gemisi ve uçak alması yönünde baskı yaptığını açıkladı. Lavrov da durumu NATO'nu Rusya sınırlarındaki varlığını arttırma planlarının bir parçası olarak niteledi.

"GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINACAK"

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Gruşko, Moskova'nın askeri planlarında bunu göz önünde bulundurup bulundurmayacağı yönündeki soruya karşılık "Kuşkusuz göz önünde bulunduracağız. Gerekli olması halinde güvenliğimizi ve savunmamızı garanti altına alacak askeri-teknik alanda tüm tedbirler alınacak" dedi.

 

 

"DURUM KÖTÜYE GİDİYOR"

Rusya'nın NATO'nun Avrupa'nın doğusundaki askeri hazırlıkları konusundaki tavrının belli olduğunu belirten Gruşko, bu tip adımların Avrupa'daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesine yol açtığını ifade etti.

"KABUL EDİLEMEZ"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da siyasi düzeyde NATO'dan başkalarının güvenliklerini tehdit etme pahasına güvenlik sağlamak ve bölücü çizgiler çizmenin kabul edilemez olduğunu belirten anlaşmalara saygı duyması için çaba göstermeye devam edeceğini söyledi.

Yunan mevkidaşı Nikos Kocias'la yaptığı görüşmenin ardından verilen basın toplantısında konuşan Lavrov, NATO'nun planlarının Rusya sınırlarındaki askeri varlığını arttırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Lavrov görüşmede NATO ve ABD'nin Rusya sınırlarındaki varlığını arttırması konusunun da ele alındığını ekledi.

YORUMLAR 2
  • Haklı 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin haklı
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    batı saldırır fakat son noktayı putin atar. inşaallah türkiye rusya iran pakistan çin paktı kurulur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması