Ruhani: Devlet depolarını derhal boşaltın!

ABD’nin İran’a yönelik başlattığı ekonomik yaptırımların ardından İran’da son günlerde yaşanan yüksek fiyat artışlarını önlemek amacıyla Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet depolarındaki malların bir an önce boşaltılarak piyasaya sürülmesini talimatını verdi.

Ruhani: Devlet depolarını derhal boşaltın!
Ruhani: Devlet depolarını derhal boşaltın!
GİRİŞ 14.06.2018 19:42 GÜNCELLEME 14.06.2018 19:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Mahmud Vaizi, Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışında yaptığı açıklamada, kurulda ülkede son zamanlarda yaşanan hayat pahalılığının özel olarak ele alındığını ve Cumhurbaşkanı Ruhani’nin talimatıyla depolardaki malların halkın eline ulaşılması için yetkili organların görevlendirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani ise, ülkede ekonomik alandaki gelişmeleri, "psikolojik savaş" olarak tanımladı. Ruhani, gazetecilerin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, "Piyasada son günlerde gördüğümüz dalgalanmaların ekonomik gerekçesi yoktur ve psikolojik savaştan kaynaklı" dedi.

 

 

ABD’nin 8 Mayıs’ta İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’da birçok ürünün fiyatı yüksek oranda artmaya başladı.

Devlet, piyasadaki dalgalanmaları kontrol etmek için tüm döviz bürolarını kapatarak, bankacılık sistemi dışında döviz transferini yasaklayıp döviz fiyatlarını sabitleme kararı alsa da, kara borsada döviz devletin belirlediğinin fiyatın hayli üstünde alış veriş ediliyor.

YORUMLAR 10
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    İran Türkiye ile olan ilişkilerinde samimi olursa, sarsıntı ve ambargolara dayanıklı olur. petrol-gıda takası her iki ülkenin de menfaatine.
    Cevapla
  • Tumanbay 5 yıl önce Şikayet Et
    Bide müslümanlar tek vucut olmali falan diyorlar. PKK operasyonlarina destek vermekten kaciniyorlar bu Iranli lar. Hep kucuk hesaplar pesinde kosuyorlar. Size zerre kadar acinmaz
    Cevapla
  • Akıncı Imam 5 yıl önce Şikayet Et
    İran sana bir gram acimiyorum. Yaptıkların hesabını vermedin daha...
    Cevapla
  • Esko 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Merhamet,Ey Adalet Neredesiniz ?
    Cevapla
  • Ahmet Talip 5 yıl önce Şikayet Et
    1 ABD doları = 42.289 İran riyali
    Cevapla
  • karamanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sende meydanı boş buldun salıyorsun 600000 Dinar dır
    Cevapla
  • Eyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Günlük bir işçi ne kazanıyor? Önemli olan o.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı