Macron sınırları zorluyor! Kriz çıkartacak hamle

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İngiltere'nin AB'den çıkması olarak bilinen Brexit'in ardından Fransızcayı yeniden AB'nin temel dili yapmak istediği belirtildi.

Macron sınırları zorluyor! Kriz çıkartacak hamle
Macron sınırları zorluyor! Kriz çıkartacak hamle
GİRİŞ 15.06.2018 17:01 GÜNCELLEME 15.06.2018 17:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Macron, Brexit sonrasında Fransa'nın AB'deki ağırlığını üst seviyeye çıkarmak için Fransızcayı birlik içinde temel dil yapmayı planlıyor.

AB'deki belgelerin yüzde 80'inde İngilizce ve sadece yüzde 5'inde Fransızcanın kullandığına dikkat çekilen haberde, ilköğretim öğrencilerinin yüzde 80'den, ortaöğretim öğrencilerininse yüzde 95'ten fazlasının birinci yabancı dil olarak İngilizce öğrendiğinin altı çizildi.

 

 

Bu koşullarda Fransızcanın 1973'te İngiltere birliğe katılıncaya kadar sahip olduğu AB'nin temel dili olma özelliğini yeniden kazanmasını isteyen Macron, İngilizcenin hakimiyetinin kaçınılmaz olmadığını kaydetti.

WSJ, AB kurumlarının da Fransızcanın temel dil statüsünün iade edilmesini desteklediği belirtti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Macron'un bu inisiyatifine destek veren isimler arasında olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Macron efendi geçmiş olsun.Dil gönül bağı ile gelişir.Zamanında pkk ya verdiğiniz destek yüzünden biz Türkiyede okullardan fransızcayı kaldırdık.Bunlar devlet politikasıdır.Bu sömürü devam ettikçe kimse sizin dilinizi kullanmak istemeyecektir.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransızca afrikada acımasız sömürgenin yegane semboludur.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada fransızca demode. Hem avrupanın her ülkesinde çok sayıda Türk yaşarken AB'nin resmi dili Türkçe olursa öğrenmekte pek zorlanmazlar.
    Cevapla
  • Hadi söyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya kaç kez gittin, bu tecrübeyi yaşayarakmı yoksa klavyebaşıbdanmı elde ettin?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkce yapalim :) tatile bize geldiginizde zaten ogreniyorsunuz.
    Cevapla
  • Fransız 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler