Tarihi anlaşma! Ülkenin ismi resmen değişti

Yunanistan ile Makedonya arasında çeyrek asrı aşkın süredir devam eden isim sorununun çözümüne yönelik tarihi anlaşma imzalandı.

GİRİŞ 17.06.2018 12:56 GÜNCELLEME 17.06.2018 16:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yunanistan ve Makedonya arasında çeyrek asrı aşkın süredir devam eden "isim sorununun" çözümüne yönelik tarihi anlaşma imzalandı. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, iki ülkenin sınırında bulunan Prespa Gölü kıyısındaki Psarades köyünde düzenlenen törende anlaşmaya imza attı.

 

 

 

TÖRENE ÜST DÜZEY KATILIM

Törene ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Makedon mevkidaşı Zoran Zaev'in yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ve Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Matthew Nimetz katıldı. 

YENİ İSİM BELLİ OLDU

Anlaşma, Makedonya'nın isminin "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti" anlamına gelen "Republika Severna Makedonija" olarak değiştirilmesini ve ülkenin AB ve NATO üyeliklerine yönelik Yunanistan'ın vetosunun kaldırılmasını öngörüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Arnavut 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara Makedonia Makednos iri yarı gösterişli insanlar demek olan Makedonya dir ve Yunanistan'ın bir bölgesidir. Bizim Trakya gibi Doğuşu bizde batısı Yunanistan'da . Ve Makedonya Müslümanlara tampon olsun diye kurulmuş uyduruk bir devlettir Makedon diye bir millet yoktur Batı Bulgarları vardır. Makedonya'nın Batisi Arnavutlarin Güneyi Yunanlıların kuzeyi sirblarin ve batisida Bulgarlarindir.
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen bu şekilde bilmiyordum, bilgilendirme için kendi adıma teşekkür ederim...
    Cevapla
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük iskender nereliydi. Milattan önce, büyük iskenderin kurduğu devletin adı, makedon imparatorluğu değilmiydi. Yoksa Büyük batı bulgar devleti miydi.
    Cevapla
  • Adnnky 5 yıl önce Şikayet Et
    Güney Makedonyanin bağımsız olmasını özlemle bekliyorum
    Cevapla
  • Temel candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyi uykular yunanistan ülkede sahip oldugunuz ne kaldi?Uyutuyorlar sizi önce bize sardi hükümetiniz olmadi şimdí makedon vs vs uyuyun bakalim
    Cevapla
  • *** GERÇEKLER... 5 yıl önce Şikayet Et
    SANKİ ŞU ÖRNEK GİBİ: TÜRKİYEDE BOSNA HERSEK DİYE BİR KÖY VAR. BOSNA HERSEK ÜLKESİ KENDİ İSMİNİN KUZEY BOSNA HERSEK CUMHURİYETİ DİYE DEĞİŞTİRİLMESİNİ KABUL EDECEK ?? BÜYÜK OLAN YERİNDE DURUR, UFAK BÖLGE DEĞİŞMELİ, BİR ÜLKE DEĞİL. BU KÜSTAH, 2YÜZLÜ, DÜZENBAZ, ŞIMARIK, AÇ GÖZLÜ, HIRSIZ YUNAN OYUNUNDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞiL !!!!!!!
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın şımarık ahlaksız çocuğu yunanistan ve yaptıkları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak