Azizah: Türkiye ile birlikte hareket etmeliyiz

Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, İslam ümmetine yardım için Türkiye ve Malezya'nın ekonomik olarak güçlü ve bağımsız olması gerektiğini belirtti.

Azizah: Türkiye ile birlikte hareket etmeliyiz
Azizah: Türkiye ile birlikte hareket etmeliyiz
GİRİŞ 17.06.2018 21:16 GÜNCELLEME 17.06.2018 21:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Doç. Dr. Merve Safa Kavakcı, Başbakan Yardımcısı Azizah ile bir araya geldi.

Azizah, görüşmede, ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların ait oldukları yere dönebilmeleri için ekonomik desteğe ihtiyaç duyduğunu ve bunun sağlanmasında uzun vadeli bir çözümün gerektiğini ifade etti.

'TÜRKİYE İLE BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ'

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret eden Azizah, "İslam ümmetine yardım için Türkiye ve Malezya ekonomik olarak güçlü ve bağımsız olmalı. Biz güçlü ülkeler olmalıyız. Zor durumda olan ülkelere yardım etmek ve barış ortamı oluşturmak için birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

Kavakcı da Türkiye ve Malezya'nın teknoloji, eğitim, savunma, inşaat, organik ve genel gıda endüstrisi ile tekstil ürünlerinin geliştirilmesinde birlikte çalışmaya istekli olduklarını belirtti.

Malezya'nın Türkiye'ye ihracatının yaklaşık 3 milyar ABD doları olduğunu söyleyen Kavakcı, Türkiye'nin Malezya'ya olan ihracatının ise 300 milyon ABD doları olduğunu hatırlattı.

Kavakcı, Türkiye ve Malezya sanayilerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye'nin, Malezya ile sağlık ve eğitim alanlarında daha fazla iş birliği yapmayı, yenilikçi teknoloji ve bilgi üretiminde el ele vermeyi dört gözle beklediğini belirten Kavakcı, "Malezya, Türkiye için Asya ve Hindistan'a açılan bir kapıdır. Aynı şekilde Türkiye de Malezya'nın Afrika bölgesinde daha aktif olmasına yardımcı olabilir." dedi.

YORUMLAR 12
  • Fikret 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Arakanlı müslümanları hapse atıyorlar. Son derece kötü kamplarda tutuyorlar.
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi olun kardeşim. en iyi hizmetiniz tabi olmakla olur
    Cevapla
  • Sayokan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkta teknolojide bilişim yazılım alanında Malezya hakkında bilinmeyenler araştırsın ara izle neymiş diye sormasınlar Türkiye Malezya'nın yüzde biri bile zar zor ediyor adamların nüfusu onun 5 milyon Avrupa ülkesi kadar da değil Malezya'da öğrenilecek çok şey var kısa sürede temasta geçmemiz lazım
    Cevapla
  • abd zalimdir 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm islam ülkeleri birleşecek dolarla alışveriş yapılmayacak islam ülkelerinin başındaki bazı satılmış yöneticiler defedilecek DÜNYA HUZUR BULACAK
    Cevapla
  • Şöför 5 yıl önce Şikayet Et
    Malezya ile hava taşımacılığında cargo veyahut insan uçuşlarında cok şeyler kazanilabilinir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı