Kerkük'ten acı haber! Türkmen lider öldürüldü

Irak'ın Kerkük kentinde, Sağlık Bakanlığına Bağlı Kerkük Planlama Daire Başkanı İstibrak Abdullatif, evinde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Kerkük'ten acı haber! Türkmen lider öldürüldü
Kerkük'ten acı haber! Türkmen lider öldürüldü
GİRİŞ 18.06.2018 10:08 GÜNCELLEME 18.06.2018 10:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Irak Sağlık Bakanlığına Bağlı Kerkük Planlama Daire Başkanı İstibrak Abdullatif, evinde kimliği belirsiz kişilerce yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybetti" dedi.

Türkmen daire başkanı İstibrak'ın babasının da evde ölü bulunduğunu belirten Kamil, polisin olayla ilgili incelemesinin sürdüğünü kaydetti.

 

 

8 AYDA 21 TÜRKMEN'E SUİKAST

Kerkük kentinde son dönemde Türkmenlere yönelik suikastlar dikkati çekiyor. Saldırıların hedefinde siyasetçi ve öğretim görevlileri başta olmak üzere Türkmenler içinde farklı sosyal altyapıya sahip kişiler yer alıyor. Kerkük'te 8 ay içinde 21 Türkmen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Zengin petrol yataklarına sahip Kerkük'teki Türkmenlere karşı 16 Ekim 2017'den bu yana farklı tarihlerde çeşitli silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırıların "suikast" şeklinde düzenlenmesi ve çoğunun "faili meçhul" kalması, kentteki tüm Türkmenleri tedirgin ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Kekurk Türk yurdu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kerkük e bir sahip çıkamadık. Evvel İngilizler e peşkeş çekildi sonra baş rejimi şimdide pkk. Sayın Devlet büyükleri Kerkük mutlaka alınmalı gereken neyse anında yapilmali
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    1 2 3 5 hadi neyse de 22 kişi olmuş biz ne yapıyoruz? Bu etlemi yaoanlar belli pkk barzo ve talabani yahudiainin adamları..
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni pkk yapmıştır bu suikastleri!
    Cevapla
  • sebatspor 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika her taşın altından çıkıyor .avrupayı bir vursun ekonomide bak o zaman avrupa nasıl bağıracak
    Cevapla
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalıların kontrolundaki pkk lılar yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı