İngiliz Prens'in sözleri İsrail'i çıldırttı!

Prens William'ın Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı "Eski Şehir" bölgesinin "işgal altındaki Filistin toprağı" olarak tanımlanması İsrail'i kızdırdı.

İngiliz Prens'in sözleri İsrail'i çıldırttı!
İngiliz Prens'in sözleri İsrail'i çıldırttı!
GİRİŞ 18.06.2018 18:04 GÜNCELLEME 18.06.2018 18:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İngiliz kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William'ın gelecek hafta Kudüs'e yapacağı ziyaretin ayrıntılarının paylaşıldığı açıklamada Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı "Eski Şehir" bölgesinin "işgal altındaki Filistin toprağı" olarak tanımlanması İsrail'in Kudüs İşleri Bakanı Ze'ev Elkin'i kızdırdı.

Yediot Ahranot gazetesindeki habere göre, İsrailli bakan Elkin, Prens William'ın resmi konutu Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada yer alan "işgal altındaki Filistin toprağı" ifadesinin değiştirilmesi çağrısı yaptı.

 

 

Kraliyet ailesinin ziyareti siyasallaştırdığını ileri süren ve durumun üzüntü verici olduğunu belirten Elkin, "Kudüs 3 bin yıldır 'İsrail'in başkenti' oldu ve ziyaretin güzergâhına ilişkin açıklamadaki 'çarpıtma" bunu değiştiremez." iddiasında bulundu.

Cambridge Dükü Prens William'ın 24-28 Haziran tarihlerinde Ürdün, İsrail ve Filistin'i ziyaret etmesi planlanıyor.

William, 26 Haziran'da İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüşecek.

Ziyareti kapsamında Yafa ve Tel Aviv'de bazı programlara da katılması beklenen Prens William, 27 Haziran'da da işgal altındaki Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs ile Batı Şeria 1967'den beri İsrail işgali altında tutuluyor.

YORUMLAR 22
  • meyyidd 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı savunduğum için demiyorum ama bu adamların soyunda seyyidlikte var.yani peygamberimizin kanını da taşıyorlar.yok daha neler diyen varsa araştırsın işkembe-i kübradan cevap vermesin.ama iman yoksa peygamber oğlu olsan fayda yok.buna şüphede yok.ayrıca araştırın bunların eski bir atası emevilerden kız aldı bu kızda seyyideydi.yani kanlarında peygamber kanı var.bakın özellikle diyorum iman yoksa bunların hiç bir anlamı yok.islamda iman ve takva üstünlüğü vardır ırk veya soy değil.konu başka yere çekilmesin.daha öteye giderseniz şeyh nazım kıbrısi r.a. ve prens charles yazın arama motoruna daha garip şeyler duyacaksınız.
    Cevapla
  • cer 5 yıl önce Şikayet Et
    williamı tebrik ederiz İsrail diye bir devletin bakan son 2000 yıldır olmadığını unutmuş
    Cevapla
  • kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz gavuru suç senin vebal senin ısraili kuran sensin
    Cevapla
  • Akıncı Imam 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi 3bin yıl??
    Cevapla
  • Toprak Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyon, museviyi kendinden kabul etmez, edermiş gibi gösterir. İsrailin devamı ve büyümesi için! Onların iki büyük düşmanı vardır, İslamiyet ve Musevilik. Musevileri katleden soykırım yapan, Almanya, onlara yardım ve yataklık yapan İtalya, Fransaya ve İspanyaya saygı duyarlar. Musevileri nazi soykırımından kurtaran onları, saklayıp muhafaza eden, Müslüman Türkiyeden nefret ederler. Büyük İsrail, Siyonun hiç bitmeyen sevdasıdır. Ancak lanetlidirler, ne zaman islam ülkelerinin yönetimleri gerçek müslümanlardan oluşur, Arap dünyası suudilerden kurtulur, Siyonun lanetli soyu, uydurma evanjeliklerle birlikte (ABD) bu dünyada acı çeke çeke soyları kırılıp yer yüzünden temizlenecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması