Kritik bölge ele geçirildi! Ordu kontrolü sağladı

Yemen'de hükümet güçlerinin, Husilere karşı başlattığı operasyon kapsamında Hudeyde Uluslararası Havalimanı'nın tamamında kontrolü sağladığı bildirildi.

Kritik bölge ele geçirildi! Ordu kontrolü sağladı
Kritik bölge ele geçirildi! Ordu kontrolü sağladı
GİRİŞ 19.06.2018 14:51 GÜNCELLEME 19.06.2018 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AA muhabirine konuşan hükümet güçleri komutanlarından Raid el-Habehi,  "Ordu güçleri, Hudeyde Havalimanı'nın tamamında kontrolü sağladı." dedi.

Habehi, havalimanı çevresinde güvenliği sağlama amacıyla arama tarama  faaliyetleri gerçekleştirildiğini belirtti.

 

 

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın açıklamalarını yayınladığı Batı  Sahil Cephesi komutanı Ebu Zera el-Mahremi de havalimanında kontrolün  sağlanmasının ardından Husi militanların Durayhimi ilçesine doğru kaçtığını,  sivilleri canlı kalkan olarak kullanıp yerleşim bölgelerine konuşlandığını ifade  etti.

Mahremi, ordu güçlerinin ilçe merkezinde kontrolü sağlamak için  havalimanının güneybatı tarafından ilerlediğini söyledi.

Öte yandan Husi yönetici Muhammed el-Behiti ise sosyal medya hesabı  Facebook'tan yaptığı açıklamada, çatışmaların yoğun hava saldırıları altında  havalimanının güneyinde hala devam ettiğini aktardı.

 Behiti, "düşmana büyük zararlar verdiklerini" kaydetti.

Yemen güçleri, 13 Haziran'da koalisyon güçlerinin desteğiyle Hudeyde  kenti ve limanını, Eylül 2014'ten bu yana bölgenin kontrolünü elinde bulunduran  Husilerden almak için askeri operasyon başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    mümkün olduğu kadar yiyin birbirinizi ama bizim ülkeyi bulaştırmayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'