Suriye'den küstah Menbiç açıklaması

Suriye Dışişleri yetkilileri, 'Suriye liderliğinin, ülkenin kuzeyinde yer alan Menbiç'in kırsal kesimlerinde Türkiye ve ABD güçlerinin bulunmasına kesin bir biçimde karşı çıktığını' söyledi.

Suriye'den küstah Menbiç açıklaması
Suriye'den küstah Menbiç açıklaması
GİRİŞ 19.06.2018 15:19 GÜNCELLEME 19.06.2018 16:18
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Suriye, Türk ve ABD güçlerinin, Menbiç kırsalındaki varlıklarını güçlü bir biçimde kınıyor ve bunu kesinlikle reddediyor. Bu eylemi, Türkiye ve ABD'nin, Suriye'nin egemenliği ile ülkemizin birlik ve barışına karşı saldırganlıklarının devamı olarak görüyoruz."

 

 

Açıklamada ayrıca, Türkiye ve ABD'nin Menbiç kırsalındaki söz konusu askeri varlığının 'BM kararlarının aleni bir ihlali olduğu' ifade edilip uluslararası topluma Türkiye ve ABD'nin bu eylemini kınama çağrısı yapıldı.

Suriye Dışişleri yetkilileri, Suriye ordusunun ülkenin tüm topraklarını kurtarmaya kararlı olduğu ifadelerini de kullandı.

Türkiye ve ABD askerleri, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin desteklediği güçlerin denetiminde olan bölgeleri Menbiç'ten ayıran hat üzerinde devriye gezmeye başlamıştı.

YORUMLAR 18
  • Laz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye dışişleri bakanlığı tedavülden kalkmadı mı?
    Cevapla
  • doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    esedi sevmek sevmemek meselesi değil BM kararı yok terörist yok fıratın doğusunda işimiz de olmamalı. Eğer muhalifler korunacaksa BM kararı çıkarılabilmeli ama malesef buna da Rusya vs. engel olacaktır. O yüzden BM güvenlik kurulu ve veto yetkisi iptal edilip hem nüfusa gem de ülke sayısına göre çoğunluk sağlandığında o karar otomatikman uygulanabilmeli tüm BM üyeleri de buna uymak zorunda olmalı. Tabi bu durumda dünya kamuoyunda karalama kampanyasından muzdarip Türkiye gibi ülkeler tehlikeye girecek demek olur bu.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve abd iş tutarken sesin çıkmazken biz girince mi aklına geldi hain, vaktiyle çekilsen bu köpekler güzelim kadim şehirlerinize girmese olmaz mıydı. Önce sana çekilme diyen ajanları bu infaz et
    Cevapla
  • VATANSEVER 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni kim TAKAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”