Netanyahu'dan ABD'ye teşekkür: Cesurca...

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nden 'kurumun İsrail'e karşı olan ön yargısı' gerekçesiyle ayrılmasını hoşnutlukla karşıladı. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada 'yalanlara ve ikiyüzlülüğe karşı cesurca bir karar' dendi.

Netanyahu'dan ABD'ye teşekkür: Cesurca...
Netanyahu'dan ABD'ye teşekkür: Cesurca...
GİRİŞ 20.06.2018 17:17 GÜNCELLEME 20.06.2018 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nden (UNHRC) çıkma kararına ilişkin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada konsey 'taraflı, düşmanca ve insan haklarını koruma misyonuna ihanet etmiş olan İsrail karşıtı bir organizsayon' olarak tanımlandı. 

'UNHCR, TAKINTILI ŞEKİLDE ORTADOĞU'NUN TEK ÖZGÜN DEMOKRASİSİ OLAN iSRAİL'E ODAKLANDI'

Açıklamada " Yıllarca UNHRC  insan haklarını koruma misyonuna ihanet etmiş olan taraflı, düşmanca ve İsrail karşıtı bir organizasyon olduğunu kanıtladı. Sistemetik olarak insan haklarını ihlal eden rejimlerle uğraşacağına UNHRC takıntılı şekilde Ortadoğu'daki tek özgün demokrasi olan İsrail'e odaklandı" dendi. 

Karar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley'e teşekkür edilen açıklamada ayrıca  "ABD'nin bu önyargılı kurumdan ayrılma kararı tartışmasız şekilde 'artık yeter' açıklamasıdır" ifadelerine yer verildi.

Haley ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, açıklamayı ABD Dışişleri Bakanlığında düzenledikleri ortak basın toplantısında duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir yıl önce BM İnsan Hakları Konseyi içerisinde reform yapılmazsa ABD'nin çekileceğini belirttiğini hatırlatan Haley, bu süre içerisinde konseyde bir değişiklik olmadığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Konsey içerisinde bulunan Çin, Küba ve Venezüella gibi ülkelerin insan hakları ihlallerinde bulunduğunu kaydeden Haley, konseyin İsrail'e karşı  ön yargısının olduğunu söylemişti. 

Haley, "Konseyin kronik bir İsrail ön yargısı var. Bu (karar), insan hakları taahhütlerinden geri çekildiğimiz anlamına gelmiyor. Bunu netlikle belirtmek isterim. Bu konsey ismine layık değil" demiş ve konseyin bünyesi içerisinde yapacağı yenilikler sonrasında ABD'nin tekrar katılabileceğini kaydetmişti. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise konseyin "insan haklarını ihlal eden ülkeleri kayırdığını" savunmuş ve İsrail'e yapılan eleştirilerin 'iki yüzlülük olduğunu' öne sürmüştü.

Türkiye'nin gözlemci devlet statüsünde yer aldığı ve 2006'da kurulan Cenevre merkezli konseyin 47 üyesi bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Tramp meczubunun Meksika sınırında çocukları kafeslerde tutması ve Ülkesini İnsan hakları konsyinden ayırması ne karakterde ve nasıl bir ruh halinde olduğunun delili.Zaten İnsan haklarını A dan Z ye her yönüyle çiğneyen Siyonistlerden başka ne beklenir?
    Cevapla
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar Amerika'yı kimlerin yönettiğinin çok açık delilidir
    Cevapla
  • ^^^^^ 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Şeytanlar bir birinden memnun olacaktır.Dogasında var onların.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar