ABD'den son dakika Menbiç açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, YPG’nin yol haritası çerçevesinde kesinlikle Münbiç’ten ayrılacağını belirtti.

ABD'den son dakika Menbiç açıklaması
ABD'den son dakika Menbiç açıklaması
GİRİŞ 22.06.2018 10:58 GÜNCELLEME 22.06.2018 14:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye ile ABD arasında kararlaştırılan Münbiç yol haritası ve bölgede bulunan YPG unsurlarına dair açıklamalarda bulundu. Sözcü Nauert, YPG’nin, yol haritası çerçevesinde kesinlikle Münbiç'ten ayrılacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Münbiç’ten YPG’nin ayrılacağına dair yaptığı açıklamalar ve YPG’nin halihazırda Münbiç’ten çekilip çekilmediği ile ilgili bir soruya cevap veren Nauert, bir yol haritasının kesinleştiğini tekrarlarken, "Bu yol haritası ile ilgili bilgi veremem, bu konuya girmeyelim" dedi.

 

 

Mevlüt Çavuşoğlu’nun Birleşmiş Milletler gözetiminde bulunan Mahmur Kampında PKK’ya müsaade edilmesi durumunda Türkiye’nin müdahale edeceği açıklaması sorusuna da cevap vermemeyi tercih eden Nauert konuyu "NATO müttefikimiz olan Türkiye ile çalışmaya devam edeceğiz" diyerek sonlandırdı. 

YORUMLAR 23
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ha, şöyle hizaya gel monika.
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar yalan söylüyor oylama taktiği bu....
    Cevapla
  • ahmet43 5 yıl önce Şikayet Et
    noldu neuert. erdogana atip tutuyodun. bak sende kuzu kuzu lafına geldinn..
    Cevapla
  • haluk 5 yıl önce Şikayet Et
    Adi ya! Sahi mi.. :D
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur ABD ile yola devam etmeyelim. Çünkü yılanın mahiyeti hep Isırmak üzerine kuruludur, ABD ilk fırsatta bizi satar, ihanet eder... Olan bizim genç askerlerimize, insanlarımıza olur... 10 yıllardır PKK belasıyla insanlarımızı öldürtenler bunu bir daha tekrarlamaktan çekinmez. Vuracaksak önce biz onları vuralım ilk hatalarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini