Çipras sözünü tuttu! Bunu ilk kez yapıyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin kreditörlere borcunun hafifletilmesi üzerine verdiği sözü yerine getirerek ilk kez taktığı kravatla kameraların karşısına geçti.

Çipras sözünü tuttu! Bunu ilk kez yapıyor
Çipras sözünü tuttu! Bunu ilk kez yapıyor
GİRİŞ 23.06.2018 09:18 GÜNCELLEME 23.06.2018 09:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kravat takması için kazandığı iddiaların gerçekleştiğini belirten Çipras, "Biraz zorlanıyorum ama sanırım (kravata) alışacağım" diyerek sözlerine başladı.

Çipras, yeniden yatırımcıları çekebilmeyi sağlayacak bir anlaşma için çaba gösterdiklerini anlatarak, "Avro Grubu'nun tarihi kararıyla, Yunanistan'ın borcu sonunda sürdürülebilir bir hale geldi" diye konuştu.

 

 

Yunanistan'ın yeniden ekonomik ve siyasi egemenliğini edinen normal bir ülke haline geldiğini vurgulayan Çipras, "Yunanistan'ın borcuna ilişkin dünkü karar ile ülkemiz yeni bir sayfa açıyor" dedi.

Çipras, söz konusu borcu önceki hükümetlerden aldıklarına işaret ederek, "Sonunda bu noktaya ulaştık, memorandumların sonuna yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ancak, Çipras konuşmasının sonunda kürsüde kravatını çıkararak, "Biz bir mücadeleyi kazandık ama savaşı değil. Savaş daha bitmedi. Düzeltilmesi gereken haksızlıklar devam ediyor. Her zaferimizde kravatı yeniden takacağım" dedi.

Çipras, ilk kez başbakanlık görevine geldiği 2015 yılı başında ülkesinin borcunun hafifletilmesine yönelik iddiaya girmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz çalışırsak bu ABD ninyaptıgından daha iyisini yaparız biz kafaya taktıkmı allahın izniyle her şeyi başarırız nasılki fatih sultan mehmet gemileri karadan sırtında iple çeke çeke getirmişse İstanbul nasılki bizansın içine girip zindandan top yapan adamı çekip çıkartmışsa kaçırmıssa kimse diyemezki beceremezler biz türküz allah nasip ettikten sonra kimse durduramaz nasılki İstanbul alınacak denilmiş daha alınmadan haber verilmiş
    Cevapla
  • Nobut 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili çipras gelin şu AB den çıkın bize katılın. Hem aramızdaki hır gür de biter. Biz size iyi bakarız. İşin olacağına bakın.
    Cevapla
  • Avşar 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar canlandıkça bize saldırıyorlar.. gitmek isteyen mültecilere kapıları açın engel olmayın. biraz daha oyalansınlar.
    Cevapla
  • Bircihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hain fetöcüler için kele başı ne kadar para aldın seni onu söyle
    Cevapla
  • Koç 5 yıl önce Şikayet Et
    Dostum boynuna zorla geçirilen o kravat bir kravattan daha çok şeyi ifade ediyor ve simgeliyor. Farkinda degilsin veya çaktirmiyorsun ama bunu anlamasi zor degil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma