Dünyayı ayağa kaldıran işgal! Ele geçirildi

Esed'in, Suriye İsrail sınırındaki Golan tepelerinde bulunan ve kullanılmayan Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir gözlem noktasını ele geçirdiği öne sürüldü.

Dünyayı ayağa kaldıran işgal! Ele geçirildi
Dünyayı ayağa kaldıran işgal! Ele geçirildi
GİRİŞ 27.06.2018 14:00 GÜNCELLEME 27.06.2018 15:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Times of Israel gazetesinin haberine göre, rejim güçleri İsrail'in işgali altındaki Golan tepeleri ile Suriye'nin kontrolü altında bulunan tampon bölgede BM Ateşkes Gözlemci Gücüne (UNDOF) ait boş bir gözlem noktasını el geçirdi.      
      
Haberde, ele geçirilen ve boş olan noktada bazı alt yapı çalışmaların yapıldığının tespit edildiği ileri sürüldü.      

Basındaki iddialarla ilgili İsrail ordusundan yapılan açıklamada, olayın yakından takip edildiği belirtilerek, "Gözlem noktasında devam eden altyapı çalışmaları açık ve ciddi şekilde Kuvvetlerin Çekilme Anlaşması'nın ihlalidir" ifadesine yer verildi.      

 

 

Ordunun açıklamasında, Esed güçlerinin gözlem noktasından çıkarılması için İsrail'in güç kullanabileceği uyarısında bulunularak, "Tampon bölgedeki askeri güçlerin takibi ve bu güçlere karşı adım atılması UNDOF'un sorumluluğundadır. İsrail bölgeye asker yerleştirilmesini önlemekte kararlı" cümlelerine yer verildi.      

İsrail'in 1967'deki Altı Gün Savaşları sırasında Golan Tepeleri'ni işgal etmesinin ardından, 1973'te  İsrail ve Suriye arasındaki savaş sonrasında Suriye, bölgenin yüzde 5'ini geri almıştı. İki ülke arasında 1974'te oluşturulan tampon bölgede UNDOF,  İsrail ve Suriye arasındaki Kuvvetlerin Çekilme Anlaşması'nı izlemek üzere bölgede bulunuyor. UNDOF misyonunda Nisan 2018 itibarıyla Fiji, İrlanda, Hindistan, Nepal ve Gana'dan bin 112 barış gücü görevlisi yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • İşgal 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş yeri işgal etmek bayağı zor olmuştur. Acaba kaç kişi yaralandı.?
    Cevapla
  • habib akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    .... şöyle aklıma gelen şeyi paylaşmak istedim.günümüz dünyasında öyle hallere geldikki herhalde şeytan tahtına öyle kurulmuşturki ademin neslin ne hale getirdim diye kıtır kıtır gülüyordur.ama unutmayalimki son gülen iyi gülecektir.
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Golan tepelerinden defol İsrail
    Cevapla
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    siyoniste gün doğdu, hadi işgale...
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin işgalinden iyidir. Orası Suriye toprakları zaten. Esat katil de olsa İsraile göre ehveni şerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu