Adı: CAATSA! Türkiye'yi bununla tehdit ediyorlar

ABD’nin Avrupa ve Avrasya ilişkilerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini satın almaktan vazgeçmemesi halinde F-35 savaş uçaklarının Türkiye tarafından alımının tehlikeye gireceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 28.06.2018 08:56 GÜNCELLEME 28.06.2018 10:51
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Reuters’ın haberine göre önceki gün ABD Senatosu’na bilgi veren Wess Mitchell, Türkiye’nin S-400’ü satın alması halinde, ABD Başkanı Donald Trump tarafından geçen yıl yürürlüğe konan yaptırım yasasının kapsamına gireceğini ifade etti.

"CAATSA" adı verilen kanun, Rusya savunma sanayi ile iş yapan şirketleri cezalandırıyor. Senato’nun dış ilişkiler alt komisyonunda konuşan Mitchell, "S-400’ün satın alınmasının F-35 dahil olmak üzere Türkiye ile ABD arasında savunma-sanayi işbirliğinin geleceğini kaçınılmaz olarak etkileyeceğini her ortamda net şekilde ifade ettik" dedi.

 
YORUMLAR 102
  • Hasok 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir SAVUNMA SİSTEMİ n den bu kadar korkuyorlarsa Hain planları var demektir. Doğru yoldasın Türkiye F35 leri de Boş ver SU57 leri alıp Milli yazılım ve sistemlerle donat. Dost Düşman tanıma engelinden kurtul
    Cevapla
  • ada 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sana daha envanterinde yer almayan uçağı neden versin, sen ne vereceksin onaki versin Reisi destekleyin biz yapalım bırakın şu mandacı kafasını o vermezse başkasından alamamazsın bu patates değil yıllar süren dünya kadar para harcanan Ar-Ge ürünü bizim olursa bizde kimseye vermeyelim
    Cevapla
  • Mardinli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli uçak iyi kötü bir an! Önce ete kemiğe bürünmeli
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan bu Abd bize kendi yeni nesil savaş uçağımızı yaptıracak..
    Cevapla
  • Musti 5 yıl önce Şikayet Et
    f35 bağımlı bir sistem bir sürü masraf edildi. Ama Türkiye proje ortakları arasında Vermese daha iyi Mİlli uçak hızlanır.
    Cevapla
  • Bozoklu 5 yıl önce Şikayet Et
    biz kendimiz yaparız taşıma su ile değirmen dönmez hangi bir gün bu ecnebilere boyun büküp ele açacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…