Netanyahu'dan akıllara zarar ayaklanma çağrısı!

İsrail Başbakanı, Dünya Kupası'nda İran milli takımının Portekiz'in Real Madridli yıldızı Cristiano Ronaldo'yu durdurması üzerinden İran halkına rejimi devirme çağrısı yapan bir video yayımladı. İran'da yaşanan gerilimin fitilini ateşlemeye çalışan Netanyahu, İran halkını devlete karşı ayaklanmaya çağırdı.

GİRİŞ 28.06.2018 15:45 GÜNCELLEME 28.06.2018 15:45
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran halkına rejim değişikliği çağrısını bu kez Dünya Kupası'ndan esinlenerek futbol topuyla yaptı.

"RONALDO'YU DURDURAN NELER BAŞARMAZ Kİ?"

 

 

Rusya'nın ev sahipliğindeki 2018 FIFA Dünya Kupası'nda sıkı defansıyla İspanya ve Portekiz'e ecel terleri döktüren İran milli futbol takımına atıf yapan Netanyahu, başbakanlık masasında kendisine atılan topu eline alıp ''Ronaldo'nun gol atmasını durdurmanın ne kadar zor bir şey olduğunu tasavvur edebilir misiniz'' diye söze başladı.

"FUTBOLDAN ANLARIM"

''Eskiden futbol oynardım'' sözünü ayağıyla top zıplattığı görüntü eşliğinde kanıtlamaya girişen İsrail lideri, "Ronaldo'nun gol atmasını durdurmanın imkansız bir şey olduğunu, ama İran milli futbol takımının imkansızı başardığını" dile getirdi. 

TAHRAN'DAKİ PROTESTOLARI FIRSAT BİLDİ

İran'daki ekonomik kriz ve fırlayan döviz fiyatları nedeniyle bu hafta Tahran'da yeniden patlak veren protestolara atıf yapan Netanyahu, İran halkına seslendiğini belirterek ''Futbol sahasında cesaretinizi gösterdiniz, bugün aynı cesareti İran sokaklarında da gösterdiniz'' dedi.

"SORUNLARI ÇÖZMEK HALKIN ELİNDE"

''İran'ın pek çok sorunu var: Hava kirliliği, su kıtlığı, terör için saçılan milyarlar... İran hükümeti, sizin paranızı, Suriye'de, Yemen'de ve Ortadoğu'daki gereksiz savaşlarda heba etmek yerine, İran'ın sorunlarını çözmek için harcamaya başlasaydı neler olurdu, hayal edebiliyor musunuz'' diye devam eden İsrail lideri, ''Tüm bu sorunların çözümü İran halkının elinde'' vurgusu yaptı.

"O GÜN HEPİMİZ KAZANACAĞIZ"

"Bu yüzden İran'da büyük yıkım yaratan depremlerin ardından İranlıların hayatlarını kurtarmak için tıbbi yardım teklif ettiğini, İranlı çiftçilere su kaynaklarını korumanın yollarını öğretmek için Farsça Telegram grubu açtığını ve İran halkıyla barışı savunmayı asla bırakmayacağını" anlatan Netanyahu, ''Bir gün özgür Tahran'da İran milli takımının İsrail milli takımıyla başa baş oynarken izlemeyi umuyorum. O gün hepimiz kazanan taraf olacağız'' diyerek mesajını noktaladı.

YORUMLAR 116
  • Seyid Mücahid 5 yıl önce Şikayet Et
    iran gerekirse sokaga çıkanları tek tek öldürür. hava savunmalarıda var. babası rusya anası çin kardeşi kore. ne yapacak amerika ve nato mu saldıracak ? çok hayal kuruyorsun netanyahu
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    İran dan çok korkuyorsun değil mi Netenyahu. İran bir gün seni alaşağ edecek.Hep bunun hayali ile yaşıyorsun değil mi Netenyahu. Şunu bil ki sadece seni değil, sadece İran değil, seni ve senin yandaşlığını yapan ülke liderlerini de alaşağ adecek başka devletlerde var. Bunu sakın unutma
    Cevapla
  • arda 5 yıl önce Şikayet Et
    israilin görevi fitne iftira.gıybet ve müslümanları birbirine koymak
    Cevapla
  • f.b. 5 yıl önce Şikayet Et
    vay soysuz vayyy
    Cevapla
  • AkrabaEvliliğinden. 5 yıl önce Şikayet Et
    O başarıyı gösteren takım İRAN DEVLETİNİN takımı. Sanki moritanya halkına sesleniyor geri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar