Harekete geçtiler! Prenslerden ortak işgal hamlesi

İşgal altındaki Kudüs'teki yerel kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın Mescid-i Aksa'nın çevresinde yer alan bazı özel mülkleri almak için yoğun çaba sarf ettiğini duyurdu.

Harekete geçtiler! Prenslerden ortak işgal hamlesi
Harekete geçtiler! Prenslerden ortak işgal hamlesi
GİRİŞ 02.07.2018 14:19 GÜNCELLEME 02.07.2018 14:27

İsrail işgali altındaki Kudüs'te bazı yerel kaynaklar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Mescid-i Aksa civarında konut alımı için girişimlerde bulunduğunu açığa çıkardı.

Arap 21 Sitesi'ne konuşan yerel kaynaklar, Mescid-i Aksa'nın bitişiğinde yer alan binayı Birleşik Arap Emirlikleri'nin Kudüs'te Suudi-BAE ortak merkezi olarak açmak için almaya çalıştığını söylediler.

 

 

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Kudüs'teki İslam Vakfı'nın görevine paralel bir rol ifa etmek amacıyla bu merkezin kurulması için çalışıldığını aktardılar.

YÜZYILIN ANLAŞMASINI KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kudüs'teki kaynaklar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin işgal altındaki Kudüs'e konuşlanıp, faaliyet yapma çabalarının sürmekte olduğunu, bu ülkelerin Ürdün'den Mescid-i Aksa'nın sorumluluğunu almaya ve bu ülkeyi ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" olarak bilinen uzlaşma projesini kabul etmek için sıkıştırdığını bildirdiler.

İsrail için arazi satın almaya başladılar!

BAE'NİN FAHİŞ FİYATLARLA ARAZİLERİ SATIN ALMAYA BAŞLADIKLARI BELİRTİLMİŞTİ

ABD işbirlikçi Körfez ülkelerinin Filistin devletinin başına getirmek istediği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli eski Fetih lideri Muhammed Dahlan, İsrail için Mescid-i Aksa yakınlarındaki arazileri satın almaya başladığı belirtilmişti.

El Cezire Arapça’ya konuşan 1948 Filistin İslami Hareketi’nin Başkan Yardımcısı Kemal Hatib, Dahlan’ın emrindeki bir BAE’li iş adamının Kudüs’ün Eski Şehir mevkiindeki ev ve arazilere göz diktiğini söylemiş, iş adamının BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’e çok yakın olduğunu belirmiş, özellikle de Aksa yakınlarındaki binalara fahiş fiyatlar teklif edildiğini ifade etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar