Birleşik Arap Emirlikleri'ne kötü haber!

Birleşmiş Milletler (BM), Yemenli tutsakların Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askerlerince "kötü muamele", "işkence" ve "cinsel tacize" maruz kaldığına inanmak için nedenler olduğunu duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne kötü haber!
Birleşik Arap Emirlikleri'ne kötü haber!
GİRİŞ 03.07.2018 19:38 GÜNCELLEME 03.07.2018 20:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BAE'nin Yemen'deki gizli hapishaneleri yönettiğini doğruladı.

Sözcü Throssell, "Bu konuya ilişkin BAE hükümeti ile görüştük ve ülkedeki BAE tarafından yönetilen hapishanelere erişim talebinde bulunduk ancak bugüne kadar erişim izni verilmedi. Yemen'deki ofisimizin toplamayı başardığı ilk bilgilere göre, birçok Yemenli tutuklunun BAE askerlerince kötü muamele, işkence ve cinsel tacize maruz kaldığına inanmak için nedenlerimiz var." dedi.

Throssell, İnsan Hakları Yüksek Komiserliği olarak bir sonraki adıma karar vermek için Yemen'deki BAE yönetimindeki hapishanelere ilişkin durumu takip ettiklerini kaydetti.

- BAE'nin Yemen'deki hapishaneleri

Yemen'de El Kaide ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişilerin, ülkenin güneyindeki gizli hapishaneler ağında işkence ve insan hakları ihlallerine maruz kaldığı ileri sürülmüştü.

Yemen'in güneyinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veya Yemen güçlerinin kullandığı 18 gizli hapishane belgelenmişti. 

BAE'nin iç savaşın yaşandığı Yemen'deki hapishane ağının Obama döneminde kurulduğu ve şimdiye kadar faaliyette bulunduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 32
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Obama...obama...obama bu adam sinsi bir alçaktı tüm dünyayı kandırdı ekiyle..Hillary clinton ve condalezze rice hepsi aynı ekip
    Cevapla
  • CESUR YÜREK 5 yıl önce Şikayet Et
    bae israilin diğer adıdır...
    Cevapla
  • bir garip yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun BAE
    Cevapla
  • H.B.V 5 yıl önce Şikayet Et
    Bae = Şeytanın müritleri!.
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Az önce Türkiye den atılan twite yazmadığınız kalmadı. Şimdi buna da şeytanın müridi....Her şey sizce ne kadar basit. İnsan insandır,iyisi de vardır,kötüsü de. O zaman iyisinin kıymeti bilinmeli, kötüleri de cezalandırılmamalı ve bunları önleyecek tedbirlerin alınması aşamasında hiç bir şey masumiyetle örtülmemeli..
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlara devlet mi denir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü